Teknoloji

28 Ocak Kişisel Verilerin Korunması Günü için Veri Güvenliği için 5 Öneri!

İnternet kullanan herkesin kişisel bilgilerinin korunması konusunda bilinçlendirilmesi ve veri koruma sistemlerinin kullanılmasını teşvik eden Veri Koruma Günü, her yıl olduğu gibi 28 Ocak’ta kutlanıyor. Bitdefender Antivirus’ün Türkiye distribütörü Laykon Bilişim’in Operasyon Müdürü Alev Akkoyunlu, kişisel bilgilerin etkin bir şekilde korunması için Veri Koruma Günü’ne özel 5 fırsatı paylaşıyor.

Veri gizliliğinin korunması konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan 28 Ocak Bilgi Saklama Günü, kullanıcıları güvenliklerini ve mahremiyetlerini sağlamak için en uygun siber güvenlik çözümlerine bağlanmaya teşvik etmesi açısından son derece değerli bir gün. Bitdefender Antivirus Türkiye distribütörü Laykon Bilişim Operasyon Müdürü Alev Akkoyunlu, 28 Ocak Kişisel Verilerin Korunması Günü dolayısıyla kişisel verilerin korunmasına yönelik 5 teklif paylaşıyor.

1. Akıllı şifreler kullanmak ve bir şifre yöneticisine sahip olmak bilgilerinizi koruyacaktır. Gizliliğinizi savunmak söz konusu olduğunda, saygın bir parola yöneticisi kullanmak, sizi dolandırabilecek veya kişisel bilgilerinizi çalabilecek geçersiz web sitelerini tespit etmenize yardımcı olarak genel gizliliğinizi geliştirir. Dijital hesaplarınız için güçlü ve benzersiz parolalar oluşturmanın yanı sıra, 2FA’yı (çift faktörlü kimlik doğrulama) etkinleştirmek, güvenliğinizi daha sağlam hale getirecektir.

2. Gizliliğinizi VPN ile sağlayabilirsiniz. Alışveriş yapmak, internette gezinmek veya en sevdiğiniz programı izlemek için her çevrimiçi olduğunuzda siber saldırganlar tarafından izlenebilirsiniz. VPN kullanmak sizi ortadaki adam saldırılarına ve tehlikeli Wi-Fi bağlantı noktalarından gelebilecek olası saldırılara karşı korur, sanal ortamda izlenmenizi engeller ve kişisel verilerinizin korunmasına yardımcı olur. Bir VPN, trafiğinizi şifrelediği ve çevrimiçi etkinliğinizin siber saldırganlar tarafından izlenmesini önlediği için çevrimiçi olduğunuz her an sizi koruyacaktır.

3. Dijital kimliğinizi dijital kimlik koruma çözümleri ile koruyabilirsiniz. Siber bir dünyada yaşadığımız için tüm kişisel bilgilerimiz internette saklanmakta ve dijital bir kimliğe dönüşmektedir. Her çevrimiçi olduğumuzda oluşturduğumuz ve genişlettiğimiz bu dijital kimlik, finansal güvenliğimizi tehdit eden önemli gizlilik risklerini beraberinde getirebilir. Siber hatalar, kişisel bilgilerinizi kullanarak sizin dijital kopyalarınızı oluşturabilir. Bilgilerinizi ele geçirerek, tıpkı sizin yaptığınız gibi çevrimiçi hesabınıza ve ek hassas bilgilerinize erişim sağlayabilir ve daha da fazla zarara neden olabilirler. Bitdefender Antivirus gibi dijital kimlik koruması içeren ödüllü antivirüs çözümlerini kullanarak dijital kimliğinizi kontrol edebilirsiniz.

4. Siber tehditlere karşı korunmanın en etkili yolu antivirüs analizi kullanmaktır. İsteyerek paylaştığınız bilgi miktarını sınırlamak, gizli ayarlarınızı sıkılaştırmak, potansiyel siber tehditlere karşı korunmak ve tetikte olmak dahil çevrimiçi gizliliğinizi korumanın birçok yolu vardır. Ancak konu cihazlarınızı ve verilerinizi siber tehditlerden korumaya geldiğinde, sağlam bir antivirüs çözümünün yerini hiçbir alternatif tutamaz. Antivirüs çözümleri, fidye yazılımı saldırıları, Truva atları, kimlik avı saldırıları ve casus yazılımlar dahil olmak üzere her türlü siber saldırıya karşı koruma sağlamak için oldukça etkilidir.

5. Alışılmadık uygulamaların yüklenmesi ve kullanılması, kişisel bilgilerimizi bilmeden arka planda paylaşmamıza neden olabilir. Kullandığımız uygulamaları seçerken daha dikkatli olmalı ve özellikle bariz dönemlerde kullanmadığımız uygulamaları kaldırarak cihazlarımızı temizlemeliyiz. Ayrıca adres defteri, kamera ve mikrofon erişimi gibi aktif olarak kullandığımız uygulamaların ayarlarını da gözden geçirmek bizim için değerli bir adım olabilir. En azından kullanım sırasında erişim izinlerinin verilmesi kullanıcıların yararına olacaktır.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu