Ekonomi

ABD’de istihdam verileri açıklandı: Ons altın 2 bin dolara çıktı

ABD Çalışma Bakanlığı Ekim ayı istihdam verilerini yayınladı. Buna göre tarım dışı istihdam piyasa beklentisi 180 bin iken 150 bin olarak gerçekleşti. Ekim ayında ülkede işsizlik oranı yüzde 3,9 olurken, piyasanın işsizlik beklentisi yüzde 3,8 oldu. Ülkede işsizlik oranı eylül ayında yüzde 3,8 oldu.

Fed’in enflasyon göstergeleri açısından kritik önem taşıyan ortalama saatlik faizlerdeki artış yıllık bazda beklentilerin üzerinde gerçekleşti. Buna göre yıllık bazda ortalama saatlik kâr artışının yüzde 4 olması beklenirken, ortalama saatlik kâr artışının ise yüzde 4,1 olduğu görüldü.

Ekim ayında ortalama saatlik kazançlar bir önceki aya göre aylık bazda yüzde 0,2 arttı. Bu bilgiye ilişkin beklenti yüzde 0,3 olarak belirlendi. ABD’de tarım dışı istihdam verilerinin ardından ons altın 1987 dolarından 2 bin dolara yükseldi.

İstihdam bilgilerinin öncü göstergelerinden ADP verileri, ABD’deki şirketlerin ekim ayında 113 bin ile 150 bin arasındaki beklentilerin altında istihdam yarattığını ortaya koydu.

Haftalık işsizlik maaşı başvuruları Ekim’de tahminlerin bir miktar üzerinde 217 bin artarken, devam eden işsizlik maaşı başvuruları üst üste altıncı haftada da arttı. Bu durum işini kaybedenlerin yeni iş bulmakta daha fazla zorluk yaşadıklarını gösterdi. (EKONOMİK HİZMET)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu