Ekonomi

ABD’de tüketicilerin kısa vadeli enflasyon beklentisi yüzde 4,4’e geriledi

ABD Merkez Bankası (Fed) New York Şubesi, Amerikalı tüketicilerin kısa vadeli enflasyon beklentilerinin Nisan ayındaki yüzde 4,7’den yüzde 4,4’e gerilediğini açıkladı.

New York Fed, Nisan ayı Tüketici Beklentileri Anketi’nin sonuçlarını açıkladı.

Yaklaşık 1300 hanenin katılımıyla gerçekleştirilen anket sonuçlarına göre, önümüzdeki 12 ayı kapsayan kısa vadeli medyan enflasyon beklentisi Nisan’da 0,3 puan azalarak yüzde 4,4 oldu.

Öte yandan, önümüzdeki 3 yıllık dönemi kapsayan orta vadeli enflasyon beklentisi Nisan ayında 0,1 puan artarak yüzde 2,9 oldu.

Uzun vadeli enflasyon 0,1 puan arttı

Aynı dönemde önümüzdeki 5 yıllık dönemi kapsayan uzun vadeli enflasyon beklentisi ise 0,1 puan artarak yüzde 2,6 oldu.

Hanehalkı harcamalarında artış beklentisi Nisan’da yüzde 5,7’den yüzde 5,2’ye gerileyerek Eylül 2021’den bu yana en düşük değere geriledi. Hanehalkı gelirinde artış beklentisi de Nisan’da 0,2 puan azalarak yüzde 3,1’e geriledi.

Bu dönemde konut fiyatlarında beklenen artış 0,7 puan artarak yüzde 2,5’e yükselirken, geçen yılın Temmuz ayından bu yana en yüksek değerine ulaştı. Maliyetlerin artacağı beklentisi gıdada azalırken, enerjide arttı. Sağlık ve kiralama maliyetlerindeki artışa ilişkin beklentiler değişmedi.

ABD’de geçtiğimiz ay açıklanan bilgilere göre Mart ayında Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) aylık yüzde 0,1, yıllık ise yüzde 5 artarak piyasa beklentilerinin altında kaldı.

Çarşamba günü açıklanacak olan Nisan ayı enflasyonuna ilişkin piyasa beklentisi aylık yüzde 0,4, yıllık ise yüzde 5 artış yönünde.

pasinler-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu