Haber

AK Parti MKYK Erdoğan başkanlığında toplanacak!

AK Parti 7 Ekim’deki kurultayıyla yerel seçimlere başladı. Ama bugün fiilen harekete geçecek. Seçim işlerinden sorumlu Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, bugün MKYK’de sunum yapacak.

Taslak takvime göre Kasım ayının ilk haftasında 81 ilde aday başvuruları alınacak. AK Parti’den belediye başkanı olmak isteyenler il ve AK Parti Genel Merkezi’ne gidecek.

Aday seçiminin ilk aşaması kamuoyu yoklaması olacak. AK Parti, 81 ildeki tüm teşkilatına kimi aday görmek istediğini elektronik ortamda soracak. En iyi adayın bulunması sağlanacaktır.

Büyükşehirlerde nihai kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığındaki kurul verecek. Bunun ardından aday tanıtımı başlayacak. Adaylar 24 Kasım – 31 Ocak tarihleri ​​arasında açıklanacak.

Ancak İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük illerde süreç biraz daha hızlı ilerleyecek. Bu adaylar en geç Aralık ayında belirlenecek.

AK Parti yerel seçim manifestosunu da hazırlamaya başladı. 31 Ocak’ta seçim vaatleri, projeler, tutulan sözler anlatılacak. Yerel seçimlerde ittifak yok ama işbirliğinin kapısı açık.

AK Parti ve MHP heyetleri sürekli görüşecek. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, görüşmeler sonunda gelinen noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a aktaracak. İşbirliğine son şeklini Erdoğan ve Bahçeli verecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu