Haber

Akbelen’i yıkan Limak Yönetim Kurulu Başkanı’nın ‘çevreci’ olduğu ortaya çıktı

Limak Holding, kömür madeni alanını genişletmek için günlerdir doğayı yok ederken, çevre halkı ve takviye için gelenler katliamı engellemeye çalışıyor. Ancak Akbelen Ormanı’ndaki doğa katliamının faillerinden Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir’in dünyanın en önemli çevre kuruluşlarından biri olan Yaban Hayatı Koruma Vakfı’nın Türkiye Mütevelli Heyeti Üyesi olduğu ortaya çıktı. dünya.

Bir yandan doğal kaynakların sürdürülebilirliğini sağlamak için faaliyet gösteren bir kuruluş, diğer yandan ormanların ve yaşam alanlarının varlığını tehdit eden bir şirkettir. Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir’in bu çelişkili durumu, Yaban Hayatı Koruma Vakfı üyeliğini riske attı.

Halk TV’de yer alan habere göre, 1975 yılından bu yana Türkiye’de doğal yaşamı korumaya çalışan vakıf, konuyla ilgili açıklama yaptı. Ebru Özdemir’in mesleki faaliyetlerinin vakıf unsurlarıyla örtüşmediği belirtildi. Özdemir’in mütevelli heyetinden resmi olarak istifa etmesi için işlemlerin başlatıldığı vakıf tarafından açıklandı.

Vakıftan yapılan açıklamada, “Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir’in mesleki faaliyetleri vakfımızın unsurlarıyla bağdaşmamakta olup, kuruluş tüzüğümüze aykırı olması nedeniyle WWF-Türkiye olarak mütevelli heyeti üyeliğinden resmi olarak ayrılma süreci devam etmektedir. (Yaban Hayatı Koruma Vakfı) İkizköy-Akbelen Ormanı’nda devam ediyor: “Halen devam eden maden sahası açma çalışmalarına karşı sivil toplum paydaşlarının ve yöre halkının çabalarının yanındayız. Maden sahası açma faaliyetlerinin bir an önce durdurulması için yetkililerden taleplerimizi dile getirmeye devam edeceğiz.” (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu