Yaşam

AKM sanatçılarından ‘park ücreti’ tepkisi: Kampanya başlattılar

Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) yeniden açıldığı 2021 yılından bu yana icra veya prova yapan sanatçı ve kurum çalışanlarından otopark ücreti alınıyor. Kurum çalışanlarına ‘indirimli’ olsa da tek günlük fiyatı 75 TL’yi buluyor. Bunun bir haftalık maliyetinin zor olduğunu kaydeden sanatçılar, “Oyun ve sahne performansı icra etmesi gereken sanatçılar neden kendi ceplerinden ödüyorlar?” diye soruyor.

Sanat kurumu çalışanları konuyla ilgili change.org sitesinde imza kampanyası başlattı.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre; Kampanyayı başlatan Ecesu Sertesen, kampanyanın neden değerli olduğunu şöyle açıklıyor: “Türkiye’de hiçbir sanat kurumu çalışanı çalıştığı sanat kurumunun otopark ücretini ödemezken AKM bizden para istiyor. AKM’yi aldığımızdan beri ödüyoruz ama bu sene bu fiyatların elimizden alınmasını istemiyoruz. Diğer illerdeki sanatçı arkadaşlarımızdan hiçbir farkımız yok, AKM’nin bize yaptırdığı bu uygulamayı bakanlığın değiştireceğinden şüphemiz yok. Genelde 8 saatten fazla kurumda kalıyoruz, işe erken gidip hazırlanıyoruz. Bazen bir işimiz olmasa bile sanat evimize gidip işimizi orada yapmak istiyoruz, bütün gün kalıyoruz. Bu fahiş fiyatların devlet çalışanlarından alınmasını yanlış bulmuyoruz.”

Devlet Tiyatrosu sanatçısı Orhan Kurtuldu da sosyal medya hesabından imza kampanyasına destek verdi. Kurtuldu, “AKM bir iş değil. AKM bir kültür evidir… Tıpkı AKM yöneticileri gibi doktorlar, öğretmenler, polisler, valiler, kaymakamlar, bakanlar, milletvekilleri gibi sanatçılar ve tüm sanat kurumu çalışanları AKM otoparkına para ödemesin. (KAYNAK)

habersogut.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu