Haber

Askerlerin özel gençlere davul ve zurnalarla uğurlaması

– Askerlerin özel gençlere davul ve zurnalarla uğurlanması

Aileleri, Garnizon Komutanlığına uğurlanırken duygulu anlar yaşadı.

ANTALYA – Antalya Büyükşehir Belediyesi, Engelliler Haftası kapsamında bir günlük askerlik hizmetini yapacak olan 23 engelli gence asker uğurlama töreni düzenledi. Davul ve zurna eşliğinde kınası yakılan erler alkışlarla Garnizon Komutanlığına uğurlanırken, aileleri duygulu anlar yaşadı.

Dünya Engelliler Haftası kapsamında Antalya Büyükşehir Belediyesi hizmet binası önünde 23 engelli genç için asker uğurlama töreni düzenlendi. Davul ve zurna eşliğinde kınası yakılan erler alkışlarla Garnizon Komutanlığına uğurlanırken, aileleri duygulu anlar yaşadı.

Kına yakıldı, halay çekildi

Törene Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ramazan Demir, Türkiye Sakatlar Derneği Antalya Şube Başkanı Mehmet Karavural ile belediye çalışanı ve asker adaylarının aileleri katıldı. Davul ve zurna eşliğinde engelli gençlerin ellerine geleneğe uygun askeri kına yakılırken duygulu anlar yaşandı. Kına yakılmasının ardından asker adayları ve aileleri, davul ve zurna eşliğinde halay çekti. Boyunlarına atkıları ve Türk bayraklarıyla halay çeken, davul ve zurnalarla oynayan engelli gençler, vatan görevlerini yapmanın mutluluğunu yaşadılar. Genel Sekreter Yardımcısı Ramazan Demir, özel gençlere askeri harçlık takdim etti. Anneler ve babalar ise birlikte neşe ve gururla yaşadılar.

Garnizon komutanlığına gönderildiler

Antalya 3’üncü Özel Eğitim Tugay Komutanlığı’nda bir günlük askerlik görevini yapacak olan engelli gençler, törenin ardından zabıta ve zabıta eşliğinde belediyeye ait araçlarla askere uğurlandı.

sultandagihaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu