Ekonomi

Baz fiyat artışı dünya gündeminde!

Net 11 bin 402 lira olarak belirlenen Türkiye’nin yeni asgari fiyatı dünyanın gündemi oldu.Dünyanın önde gelen medya kuruluşları, enflasyonun çalışanlar üzerindeki etkisini azaltmak için atılan adımı okuyucularıyla paylaştı.

FİNANSAL SÜRELER: ÜÇ KAT ARTTI

İngiltere merkezli Financial Times “Türkiye enflasyonu yumuşatmak için asgari ücreti üçte bir oranında artırdı.”söz konusu.

Aylık taban fiyatın 8 bin 506 liradan 11 bin 402 liraya çıkarıldığı belirtilirken, “Asgari ücret Ocak 2022 ile 2023 arasında ikiye katlandı.”kelime kullanıldı.

REUTERS: YÜZDE 34 ARTTI

Reuters haber ajansı, “Türkiye enflasyonla mücadele için asgari ücreti yüzde 34 artırdı.”okurlarının karşısına çıktı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Asgari ücret tespit komisyonu, işçi ile işveren arasındaki anlaşma ile çalışmalarını tamamlamıştır.”açıklamaları paylaşıldı.

FAİZ ARTIŞ SİNYALİ

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı’na Mehmet Şimşek’i ve Merkez Bankası Başkanlığı’na Hafize Gaye Erkan’ı atamasının ardından faiz artırımlarına hazır olduğunun sinyallerini verdiği kaydedildi.

BLOOMBERG: BİR YILDA İKİNCİ ARTIŞ

Merkez Bankası’nın Perşembe günü politika toplantısını yapacağı ve cari faizin yüzde 8,5 olduğu hatırlatıldı.

Asgari fiyata bir yıl içinde ikinci kez zam yapıldığını belirten ABD merkezli Bloomberg, zam oranının yüzde 34 olduğunu açıkladı.

ercis-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu