Ekonomi

Bollinger B4 şasi kabini, IRS temiz araç kredilerini güvence altına alıyor

BREA, Kaliforniya – Mullen Automotive Inc., yeni ortaya çıkan bir elektrikli araç (EV) üreticisi. (NASDAQ: MULN) bugün çoğunluk hissesine sahip olduğu şirket Bollinger Motors’un, 2022 Enflasyonu Azaltma Yasası kapsamında temiz araç kredileri için nitelikli bir üretici olarak IRS onayını aldığını duyurdu. Bu onay, Bollinger B4 şasi kabinini 2022 vergi kredisine uygun hale getiriyor. Ticari alıcılar için araç başına 40.000 dolara kadar.

Milli Gelirler Yasası’nın 45W Bölümünde özetlenen vergi kredisi, temiz araçların benimsenmesini teşvik etmeye yönelik federal bir girişimin parçasıdır. Aracın maliyetinin %15’inden (araç gaz veya dizelle çalıştırılmıyorsa %30) veya benzer bir gazlı veya dizel araca kıyasla artan maliyetten daha az olanı olarak hesaplanır. Brüt Araç Tartım Derecesi (GVWR) 15.500 pound olan Bollinger B4, 40.000 ABD doları değerindeki kredinin tamamına hak kazanır.

Bollinger Motors’un kurucusu ve CEO’su Robert Bollinger, vergi kredilerinin müşterilerin benzinli ve dizel kamyonlardan geçiş yapmaları için değerli bir teşvik olduğunu ve potansiyel olarak toplam sahip olma maliyetlerini düşürdüğünü söyledi.

Bollinger Motors için son gelişmeler arasında akü tedariği için Our Next Energy ve Bollinger B4 kamyonlarının montajı için Roush Industries ile ortaklıklar yer alıyor. Bollinger B4 şasi kabin teslimatlarının 2024 yılının ikinci yarısında başlaması bekleniyor.

2015 yılında kurulan ve merkezi Oak Park, Michigan’da bulunan Bollinger Motors, tamamen elektrikli ticari şasi kabin Sınıfları 4-6 ve tamamen elektrikli SUV tüketici araçları geliştirmede uzmanlaşmıştır. Bollinger Motors, Eylül 2022’den bu yana Mullen Automotive’in çoğunluk hissesine sahip olduğu bir yan kuruluştur.

Bu makaledeki bilgiler bir basın bültenine dayanmaktadır.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu