Haber

Bornova Belediyesi’ne ağaç kesme tepkisi

Bornova Belediyesi’ne ağaç kesme tepkisi

İZMİR – İzmir’in Bornova ilçesinde bir site inşaatının önündeki yolu genişletmek için parkta bulunan 8 ağaç Bornova Belediyesi ekipleri tarafından kesildi. Mahalle sakinleri daha önce de inşaat alanı açmak için ağaçların kesildiğini belirterek tepki gösterdi.

İzmir’in Bornova ilçesinde belediye ekiplerinin ağaçları kesmesi mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu. Bornova Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Erzene Mahallesi’ndeki bir site inşaatının önündeki yolu genişletmek için parkta bulunan 8 ağaç kesildi. Bölgede inşaat alanı açmak için çok sayıda ağacın kesildiğini öne süren mahalle sakinleri duruma tepki gösterdi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, vatandaşların yansımalarına rağmen ekiplerin ağaç kesimini sürdürdüğü anlar yaşandı. Mahalle sakinleri, ağaçlı kesimin devam ettirildiğini ve bölümü durdurmaya çalıştıklarını ancak grupların ‘belediye kararı’ diyerek bölümü sürdürdüklerini belirtti.

Bornova Belediyesi’nden yapılan açıklamada, inşaat firmasının siteye giriş yolunun açılması için yaptığı başvuru üzerine aynı bölgede 9 ağacın kesildiği ve 16 ağacın dikileceği belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu