Haber

Büyükakın: İnsana hayat veren proje Ana Şehir

Önder Büyükakın, Anne Şehir ile Yaza Merhaba etkinliğinde programla hayatları değişen kadınlarla buluşmaya geldi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Kent Ana ile Yaza Hoş Geldiniz” programına katıldı. Gebze Osman Hamdi Beyler Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen programda projeden yararlanan kadınlarla öne çıkan Önder Büyükakın, “İnsana hayat veren bir proje bu. Ne diyoruz; Mutlu Şehir Kocaeli. Halk yaşasın ki devlet yaşasın. İnsan olmadan devlet ayakta kalabilir mi? yaşamıyor. O zaman insanlar mutlu olacak. Devlet neden vardır? Devlet halk için vardır. Belediye neden var? İnsanların mutluluğu için vardır. Yüzünüzü güldürmek için var” dedi.

 

ŞEHİR ANA İLE YAZA MERHABA

Anne Şehir ile Yaza Merhaba programında yıllardır hayatları değişen Kocaelili kadınlar merkeze gelirken, Önder Büyükakın da onlara eşlik etti. Programa katılan kadınlara seslenen Önder Büyükakın, “Hanımlarımız ayakta oldukça, onlar güzel çocuklar, kızlar, erkekler yetiştirdikçe, yeni anneler ve erkekler yetiştirdikçe bu mübarek millet adaleti, huzuru getirecektir” dedi. , yeni yüzyılda dünyaya kardeşlik ve huzur. O milletin evlatlarını yetiştirecek olan sizlersiniz. Ana Şehir projemiz de bu mantıkla hazırlanmış bir projedir. Bütün bu çabaların amacı geleceğin ninelerini, Kara Fatmalarını, Seyyid Onbaşılarını, kına kuzularını yetiştirmektir. Bunun için çalışmaya devam ediyoruz. Tanrı hepinizi korusun. Eksiklerinizi belli etmeyin” dedi. Programda Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Adayı Prof. Dr. Sadettin Hülagü de hazır bulundu.

 

TAM AİLE ORTAMI

Programda yaklaşık 9 yıldır bağlama dersi alan öğrenciler sevilen türküleri seslendirdi ve seslendirdi. 2017 yılından itibaren Ana Şehir projesinde yer alan Nursel Orhan, hayatındaki değişiklikleri anlattı. Gece işten çıkıp sabah spora giden biri olduğunu anlatan Nursel Hanım, “Arkadaşlarım zaten yorgunsun ne yapıyorsun diyorlar. ‘Orada sadece spor yapın.Ailemiz gibi, arkadaşlarımız var, toplanıp eğlendiğimiz bir yer.Ana Şehir adı gibi aile ortamı.Hayatıma çok fazla pozitif enerji getirdi.İlginiz için çok teşekkür ederim. Hanımlara katkılarınız” dedi.

 

5 FARKLI STAND KURULDU

Konuşmaların ardından Önder Büyükakın, Ana Şehir Sağlıklı Yaşam Programı ile hayatlarına dokunan annelere hediyeler verdi. Lider Büyükakın, ikram sunumunun ardından atölyeleri gezerek programa katılan çocuklarla sohbet etti. Etkinlikte sağlıklı beslenme danışmanlığı, yetişkin/aile hobi atölyeleri, eğitim danışmanlığı, manevi danışmanlık ve çocuk eğitimi ve etkinlikleri adı altında 5 farklı stant kuruldu. 3-6 yaş arası çocuklar için dini alanda etkinlikler yapılırken, 7-10 yaş ortası çocuklar da sinema salonlarında izlendi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu