Haber

CHP 100 yaşında

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti yöneticileri, milletvekilleri, CHP büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanları, 81 ilden 1922 kişi ile birlikte CHP’nin ilk Genel Başkanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve İlk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk, huzuruna çıktı. Anıtkabir. Kılıçdaroğlu’nun Atatürk’ün mozolesine çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Kılıçdaroğlu, Anıtkabir Özel Defteri’ne şunları söyledi: “İleri, çağdaş bir ulus yaratma vizyonunuz, CHP’nin kalıcı mirasının yolunu açmıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve partimiz olarak demokrasi ilkelerine olan sarsılmaz bağlılığınız, sosyal adalet ve laiklik ve ileri görüşlülüğünüz bize ilham vermeye devam ediyor.” “Bu vizyonu geleceğe taşımanın, daha eşit, adil ve kapsayıcı bir toplum yaratmanın bilinciyle milletimizin huzur ve refahı için çabalamaya devam ediyoruz.”

CHP 100. yılını kutluyor. Atatürk’ün 9 Eylül 1923’te kurduğu CHP’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Anıtkabir’de Birinci Genel Başkan Atatürk ve ikinci Genel Başkan İsmet İnönü’yü ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu’na; Kendisine TBMM Başkan Vekili Gülizar Biçer Karaca, CHP Küme Lideri Özgür Özel, CHP Küme Başkan Yardımcıları, CHP Genel Başkan Yardımcıları, milletvekilleri, CHP büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanları ile Türkiye’nin dört bir yanından 1922 kişi eşlik etti. Kılıçdaroğlu’nun Atatürk’ün mozolesine çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu.

“İLERİ, ÇAĞDAŞ BİR MİLLET YARATMA VİZYONUNUZ, CHP’NİN KALICI MİRASINI AÇMIŞTIR”

Kılıçdaroğlu ve beraberindeki CHP’liler daha sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne gitti. Kılıçdaroğlu, Anıtkabir Özel Defteri’nde şu mesajı yazdı: “Büyük Atatürk, sevgili Önderim; İzmir’den kurtuluşun ilan edildiği bu tarihi günde, 100. yılını kutladığımız Cumhuriyet Halk Partisi’nin temsilcileri olarak bugün karşınızdayız. ve kuruluş ateşi yakıldı. İleri, çağdaş millet yaratma vizyonunuz, CHP’nin kalıcı mirasının yolunu açtı. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve partimiz olarak demokrasi ilkelerine olan sarsılmaz bağlılığınız, Sosyal adalet ve laiklik, ileri görüşlülüğünüz bize ilham vermeye devam ediyor.Bu vizyonu geleceğe taşımak, daha eşit ve adil olmak için, kapsayıcı bir toplum yaratma bilinciyle milletimizin huzur ve refahı için mücadelemizi sürdürüyoruz.

Sayın Başkan; Bugün en büyük iki mirasınızdan biri olarak gördüğünüz Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 100. yılı. Karşınızda partimizin 23 Ekim 1923 tarihli kuruluş dilekçesini imzalayan Erzincan Milletvekili Sabit Sağıroğlu ve İstanbul Milletvekili Dr. Refik Saydam, İzmir Milletvekili Celal Bayar, Erzurum Milletvekili Münir Hüsrev Göle, Tekfurdağ (Tekirdağ) Milletvekili Cemil Uybadın, Konya Milletvekili Kazım Hüsnü, İzmit Milletvekili Saffet Arıkan, Diyarbakır Milletvekili Zülfü Tiğrel. Partimizin Genel Sekreteri Recep Peker’i ve İkinci Genel Başkanımız İsmet İnönü’yü saygı ve rahmetle anıyorum.

“Aziz anınız önünde saygıyla eğiliyor, silah arkadaşlarınızı, aziz şehitlerimizi ve hayatını kaybeden tüm Cumhuriyet Halk Partisi mensuplarını rahmetle anıyorum… CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu.”

Kılıçdaroğlu ve beraberindeki CHP’liler daha sonra Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci Cumhurbaşkanı ve CHP’nin ikinci Genel Başkanı İsmet İnönü’yü ziyaret etti. Kılıçdaroğlu’nun İnönü’nün mozolesine çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu