Haber

Çocuk Maratonunda çocuklar doyasıya eğlendi

Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen Çocuk Maratonunda Mahmutbey Stadı dolup taştı. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte 10 bin çocuk hem koştu hem de eğlendi.

Bağcılar Belediyesi tarafından çocuklara sporu sevdirmek ve keyifli vakit geçirmek amacıyla Çocuk Maratonu düzenlendi. Etkinliğin düzenlendiği Mahmutbey Stadyumu 10 bin çocukla doldu. Aileleri ile birlikte bölgeye gelen minikler, Pepe Müzikali, akrobasi gösterisi, baloncuk gösterisi ve mehter dinletisi ile doyasıya eğlendiler. Arkadaşlarıyla oyun oynayan çocuklara da ikramlarda bulunuldu.

Renkli görüntülere sahne oldu

Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte 4-6 yaş çocuklar 300 metre, 7-9 yaş çocuklar 600 metre, 10-12 yaş çocuklar 900 metre koştu. Birincilik için mücadele eden minik sporcular, kenardan da takviyeler yaptı.

Engelliler de aileleriyle piste çıktı

Şenlikte özel gereksinimli çocuklar da yer aldı. Farklı yaş gruplarından engelliler, sevdiklerinin de desteğiyle şampiyon olmak için canla başla çalıştılar. Maratonun tüm katılımcılarına madalya ve başarı belgeleri verildi.

Dereceye girenlere bisiklet hediye edildi.

Programın sonunda Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında ilçe genelinde düzenlenen kompozisyon, fotoğraf, şiir ve günlük yarışmalarında dereceye girenlere bisikletlerini takdim etti.

Çocuklar için spor salonları yapıyoruz.

Çocukları ve gençleri her zaman öncelediklerini belirten Özdemir, “Bağcılar’da çocuklarımızın güvenle oynayabileceği parklarımızı Türkiye’nin en iyi mimarlarının üretebileceği şekilde inşa etmeye devam ediyoruz. Onları en güzel yerlerde, parklarda ağırlayacağız. İlçemizin birçok noktasında gençlerimiz için spor salonları yapıyoruz. Dünya çapında sporcu olabilecekleri alanları hızla kazanmaya devam ediyoruz” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ozalpajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu