Haber

Deprem bölgesi için çadır yapıyorlar

Deprem bölgesi için çadır yapıyorlar

İZMİR Kemalpaşa Mopak Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi, Kemalpaşa Halk Eğitim Merkezi iş birliği ile çadır üreterek deprem bölgesine gönderiyor.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremin ardından bölgedeki çadır ihtiyacını karşılamak için harekete geçen Kemalpaşa Mopak Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi, Kemalpaşa Halk Eğitim Merkezi ile iş birliği yaptı. Okul ve halk eğitim merkezi bünyesinde kurulan atölyede görev öğretmenleri, usta öğreticiler ve kursiyerler çadırın kumaşlarını dikiyor. Çadırların iskelet kısımları okul öğretmenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanır.

100 çadırı hedefle

İlk etapta deprem bölgesinde 100 çadır hedefiyle çalıştıklarını kaydeden okul müdürü Hamit Dursun, “Büyük bir deprem felaketi yaşadık. Bölgedeki insanlara destek olmak için çadır kurma kararı aldık. Kemalpaşa Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile okulumuzda atölye kurarak çadırların yapımına başlandı.Halk eğitimi kapsamında “Çadırları öğretmenler, usta öğreticiler ve sahadaki kursiyerler kuruyor, çadırın iskelet kısmı okulumuzun öğretmenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanmaktadır. 5 günde 9 çadır ürettik, hedefimiz 100 çadıra ulaşmak. Biten çadırlar ihtiyaç sahibi bölgeye sevk ediliyor” dedi.

yanmaz, su geçirmez

Çadırların 4 kişilik olduğunu belirten Dursun, “16,5 metrekareden oluşan çadırlarımız su geçirmez, soğuğa dayanıklı ve yanmaz. Çadırların yanı sıra soba da ürettik. En son 210 adet üretip bölgeye sevk ettik. Burada herkes asli gönüllülükle çalışıyor, attıkları her ilmekte büyük bir heyecan var, duyuyorlar” dedi.

gönüllü iş

Kemalpaşa Halk Eğitim Merkezi’nde görev yapan usta öğretici Rukiye Altun da, “Kumaşlarımızı aldık, ortaklaşa çadır dikiyoruz. Arkadaşlarımız depremden çok etkilendi ve hepsi isteyerek işe katıldı. Deneyeceğiz. yapabildiğimiz kadar çadır üretelim.”

arapgirhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu