Teknoloji

Dünya dışı tehditlerle mücadele edeceğimiz taktiksel oyun Xenonauts, 2 Temmuz’da geliyor.

 
Goldhawk Interactive tarafından geliştirilen ve Hooded Horse tarafından yayınlanan bir taktik, strateji, simülasyon oyunu olan Xenonauts 2, 18 Temmuz’da biz oyun severlerle buluşmaya hazırlanıyor. uzaylı istilasına bir son vermeye çalışın. Oyunda dünya haritasında bulunur. Bu dünya haritası ile birlikte farklı bölgelerde çeşitli atılımlar yapabiliyoruz ve oluşturduğumuz geniş bir ağ ile birlikte işgale dur demeye başlıyoruz.
 
2009 yılını konu alan bu yıl başlattığımız büyük gayrette istesek de kendi ordumuzu oluşturabilir, bu ordu ile birlikte farklı savaşlara katılıp, ortaya çıkmaya çalışırız. stratejik savaşlarla birlikte galip gelir. Oyunda bir uzaylı istilasına karşı direniş kümesi oluşturmaya başlıyoruz, bu direniş kümesiyle birlikte istediğimiz biçimde kapalı üsler oluşturabiliyoruz, bu direniş kümesine komuta edebiliyoruz ve kendimizle ilgili bir oluşum kurabiliyoruz. Bu oluşum ile elbette gerçek stratejik savaşlar yapılabilir ve yaptığınız her atılım oyunda önemlidir. Çünkü bu tarz sıra tabanlı taktik ve strateji oyunlarında yaptığımız her saldırının bir geri dönüşü vardır ve rakibin ve düşmanın atılımlarını tahmin etmemiz gerekir. Bu nedenle oyunda biraz ileri görüşlü olmamız gerekiyor ve bu bağlamda oyunu biraz oynadıktan sonra temel atmamız adettendir.
 
Dünya dışı tehditleri ortadan kaldırmaya çalıştığımız bir yapım
 
 
 
Dünya dışı tehditler içeren oyunda farklı görevler atılıyor ve bu görevleri tamamlamamız gerekiyor. Oyundaki bu farklı görevlerin her birinin kendine has zorlukları var ve bu zorlukların üstesinden gelmek tamamen bizim işimiz. Genişleyen ve büyüyen uzaylı istilasını ortadan kaldırmaya çalışıyoruz ve onlarla da etkileşime geçebiliyoruz. Oyunda kurduğumuz geniş bağlantı ağı sayesinde diğer kümeler ile ittifak kurabiliyor, bu kümeleri yönetebiliyor ve uzaylı istilacıları ortadan kaldırmaya çalışabiliyoruz. Oyunda uzaylı istilacıların teknolojide tabi ki bizden önde olduğunu görüyoruz ve bu açığı kapatmak için elimizdeki tüm imkanları kullanmaya çalışıyoruz. Bunun için elbette araştırma ve geliştirme kısmı var. Bu bağlamda yeni teknolojiler açabiliriz ve bu yeni teknolojilerle aradaki açığı kapatmaya başlarız.
 
Kara birliklerine komuta ettiğimiz imalathanede kendi bu ordumuzu güçlendirebilir, eğitebilir, silahlandırabilir ve komuta edebileceğiz. Elbette bu içeriklerle birlikte kendi güçlü ordumuzu kurmaya ve işgalcilere karşı koymaya başlayacağız. Oyunda örtülü bir organizasyon kurmaya çalışacağımız gibi bu arka planda iletişim ağları da kurabileceğiz ve bunun dışında farklı karakterlerle iletişime geçebileceğiz ve diğer ordular ile müttefik olabileceğiz. Pikap ile farklı işler yapabileceğimiz ve taktiksel savaşlara katılabildiğimiz üretimde zamanı doğru kullanmak çok değerli. Çünkü oyunda geçirdiğimiz her zaman işgalin boyutunu daha da büyütebiliyor ve bu bağlamda bazı şeylere geç kalabiliyoruz.
 
Teknolojik araştırmalar yaparak daha güçlü bir konuma gelebiliriz.
 
 
 
Xenonauts 2’de bir yandan ordumuzu güçlendirirken bir yandan da teknolojik araştırma yapmak çok değerli. Çünkü bu teknolojik araştırmalarla birlikte yukarıda da belirttiğim gibi aradaki açığı kapatabilir ve bu yeni teknolojilerle daha güçlü bir konuma gelebiliriz. Elbette bu bağlamda bilim adamlarımızı istediğimiz zaman güçlendirebilir, ekipmanlarını yenileyerek daha güçlü hale getirebilir ve bu yeni ekipmanlarla birlikte araştırmalarında onlara daha fazla yardımcı olabiliriz. Bu prosedürel detaylar oyunda da var ve bu detaylara dikkat etmemiz gerekiyor.
 
Düşmanların zayıf noktalarını bulmak önemlidir.
 
 
 
Çok çeşitli düşman türlerinin yer aldığı oyunda her düşmanın kendine göre zayıf yönleri bulunuyor. Farklı tipte düşmanlarla bir arada karşılaşabileceğimiz oyunda, bu düşman tiplerinin nasıl saldırdığını öğrenebiliyor, zayıf noktalarını bulabiliyor ve buna göre atılım yapabiliyoruz. Elbette düşmanları zayıf noktaları ile daha kolay yenebiliriz ve zayıf noktalarını öğrendiğimizde orada gerçek atılımlar yapabiliriz. Farklı dövüş tarzlarının ortasında geçiş yapabildiğimiz oyunda her zaman dikkatli olmamız ve yaptığımız atılımları iyi düşünüp sonucu tahmin etmemiz gerekiyor.
 
Oyunda sadece uzaylı işgalcilerle savaşmakla kalmıyor, aynı zamanda casuslar, ajanlar ve diğer dünya dışı tehditlerle de karşılaşıyoruz. Elbette bu düşmanlarla kendimizi geliştirebiliriz ve onlarla her zaman uğraşmak zorunda kalırız. Bu casuslar, casuslar ve daha fazlası uzaylıların etkisi altındadır ve ne derse onu yaparlar. Kısaca oyun içerisinde beyin yıkama olayını ve beyin kontrol olayını görebiliyoruz.
 
 
 
Xenonauts 2’de geliştirici ekibin dikkat ettiği nokta, bilginin ana güç olduğudur. Yani oyunda öğrendiğimiz her bilgi çok önemli. Çünkü oyunda düşmanların zayıf noktalarını öğrenmek, nereye saldıracaklarını bulmak ve nereye saldıracaklarını doğru tahmin etmek çok değerli. Ayrıca bu istilanın boyutlarını ortaya çıkarmak için bilim adamlarına büyük iş düşmektedir. Bilim adamlarına bakmak ve onlara kapsamlı ve gelişmiş donanım sağlamak, daha fazlasını öğrenmemizi sağlayan unsurlardan sadece birkaçıdır. Bundan dolayı oyunda öğrendiğimiz her bilgi bize güç olarak geri dönüyor ve bu bilgi ile düşmanları saf dışı bırakabiliyoruz.
 
Oyunda genel olarak riskler alabiliyoruz ve bu riskler sonucunda yeterli veya doğru sonuçlara ulaşabiliyoruz. Bir yandan geniş bir bağlantı ve istihbarat ağı kurabilir, diğer yandan kendi ordumuzu güçlendirebilir ve bu bağlamda farklı bölgeleri araştırmaya başlayabiliriz. Hem teknoloji hem de teçhizat açısından ne kadar güçlü ve gelişmiş olursak, savaşlarımızı o kadar iyi başarabiliriz.
 
 
 
Oyun arka planda bir hikaye anlatıyor ve bu hikaye kapsamında istediğimiz gibi ilerleyebiliyoruz ve bu hikaye bölümlerinde her oyuncu farklı bir deneyim yaşayabiliyor. Bağımsız bir yapım olarak karşımıza çıkmayı hedefleyen Xenonauts 2, 18 Temmuz’da biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Oyunun Steam sayfası şu anda açık, dilerseniz de istek listenize ekleyebilirsiniz. Steam sayfası ve bu tarz sıra tabanlı taktiksel savaşları seviyorsanız bu oyuna göz atabilirsiniz.
 
Çıkış tarihi fragmanı
 
 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu