Yaşam

Dünya Diyabetik Gününü Seramik Atölyesinde Kutladılar

Diyabetliler, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü Bostanlı’da farklı bir aktiflik ile kutladılar.
Her yıl 14 Kasım tarihinde kutlanan “14 Kasım Dünya Diyabet Günü” nedeniyle bir aktiflik düzenleyen Karşıyaka Sanat Derneği ve Bostanlıspor Kulübü, diyabetli çocuklar ve ailelerini Bostanlı Gode Cengiz Spor Tesisleri’nde “Seramik Atölyesi”nde bir araya getirdi.


Gün boyu yapılan etkinliklerde diyabetli çocuklar ve aileleri ellerini çamura buladı ve günlük hayatlarında kullanabilecekleri gereçleri yapmanın mutluluğunu yaşadı. 14 Kasım Dünya Diyabet Günü farkındalığını kazandırmak amacıyla diyabetli çocuklar ve aileleri ile Karşıyaka Sanat Derneği&Bostanlıspor Seramik Atölyesi’nde bir ortaya getirdiklerini belirten seramik eğitmeni Seda Soylu, “Diyabetli çocuklarımızın toplumsallaşmasına katkı vermek gayesiyle, klasik seramiklerin gelecek kuşaklara aktarılmasında köprü misyonunu üstlenmeyi misyon edinirken, bu türlü manalı bir günde bu çocuklarımız ve aileleriyle bir ortada olmanın memnunluğunu yaşadık. Her birinin keyf alması ve el marifetlerini sergilemeleri bizleri son derece memnun etti. Dayanakları nedeniyle tüm masrafları karşılayan Bostanlıspor ve Karşıyaka Sanat Derneği Lideri Avni Erboy’a başta olmak üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelli Kent Meclisi üyesi, Foça Belediyesi Engelli Meclisi Lideri Nihal Gezgin ve emeği geçenlere çok teşekkür ederiz” dedi.


İlk kez gerçekleşen bu projeyi gelecek yıllara da taşımayı planlanmayı düşündüklerini ifade eden Seda Soylu, “Bu projede, çocuklar ve aileler seramik üretiminde bulundu. Kursiyerlere tüm etaplar bilgilendirilmesi yapıldı, kendilerine el maharetleri kazandırılmaya çalışıldı. Yapılan atölyedeki çalışmasında tüm materyaller fiyatsız verildi ve iştirak için de rastgele bir fiyat alınmadı” diye konuştu.


Soylu, Karşıyakalıları da Bostanlıspor & Karşıyaka Sanat Derneği Seramik Atölyesi’ne davet ederek, “Gelin ellerimizi birlikte çamurla buluşturalım ve günlük hayatımızda kullanacağımız yepyeni eserler kazanalım, bu geleneksel sanatı öğrenelim” diye davette bulundu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu