Haber

Esad’dan Türkiye açıklaması: İki üssünü açıkladı

Ankara ve Şam’ın ortasında Rusya’nın girişimleriyle son 6 ayda normalleşme süreci hız kazandı. İstihbarat birimleri arasındaki görüşmeler devam ederken, bakanlar düzeyinde ilk somut adım 11 yıl sonra 28 Aralık’ta atıldı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve MİT Başkanı Hakan Fidan; Moskova’da Rusya Federasyonu Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Suriye Savunma Bakanı Ali Mahmud Abbas’ın yanı sıra Rusya Federasyonu ve Suriye istihbarat liderleriyle bir araya geldi. İkinci toplantının Şubat ayı başında dışişleri bakanları düzeyinde olması bekleniyor.

ESAD’DAN TÜRKİYE AÇIKLAMASI

Suriye rejimi Devlet Başkanı Beşar Esad, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Suriye Özel Temsilcisi Alexander Lavrentiev’i başkent Şam’da ağırladı.

Suriye Cumhurbaşkanlığı Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre Esad, Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya’nın yanında olduğunu belirtmişti.

Bölgesel ve uluslararası gelişmelerin de ele alındığı toplantıda; Türkiye, Suriye ve Rusya arasındaki üçlü müzakereler de ele alındı.

Rusya’nın müzakerelere olumlu baktığını kaydeden Lavrentiev, müzakerelerin gidişatının değerli olduğunu söyledi.

Esad ise görüşmelerin verimli geçmesi için Suriye ve Rusya’nın koordinasyon içinde olması gerektiğini söyledi; Görüşmelerde somut sonuçlar elde etmek için Türkiye’nin Suriye’ye yönelik askeri operasyonlarına ve muhalif gruplara verdiği desteğe son vermesi gerektiğine değindi.

KAYNAK: HABER7

kumluca-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu