Haber

İçişleri Bakanı Yerlikaya: Türk Savunma Sanayisinin En İyilerinden Biriyiz

IDEF 2023 fuarını ziyaret eden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Türkiye’nin savunma sanayinde geldiği nokta büyük gurur kaynağı. İçişleri Bakanlığı olarak şehirlerimizde, kırlarımızda ve maviliğimizde huzur ve güvenliği tesis etmek için varız.” En iyi teknolojiyi kullanan, en iyi donanıma sahip, en iyi envantere sahip bir bakanlığız ve bu noktada dünyanın en iyisiyiz” dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul’da düzenlenen 16. Savunma Sanayii Fuarı IDEF 2023’ü ziyaret etti. Emniyet Genel Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı stantlarını gezen Yerlikaya, sergilenen ürünler hakkında bilgi aldı. Neten isimli jandarma gösteri köpeği de gösteri yaptı. Neten’in gösterisi beğeni topladı.

Fuarı değerlendiren Bakan Yerlikaya, “Türkiye’nin savunma sanayinde geldiği nokta büyük gurur kaynağı. 21 yıl önce savunma sanayimizde yerlilik oranı yüzde 27 iken bu sayı yüzde 83’e ulaştı. Mimar Bu başarının sahibi Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunarız.Bizler İçişleri Ailesi olarak İçişleri Bakanlığı olarak sistemli bir şekilde bu fuara katılıyoruz.İhtiyaçlarınız doğrultusunda gelişen yeni teknolojinin geldiği noktaya şahitlik etmek için çalışıyoruz, kara yurtta 783 bin kilometrekare ve 470 bin kilometrekare kıyı güvenliğimiz ile mavi vatanda huzuru ve güvenliği tesis etmek.Güvenliğimiz şehirlerde de.Savunma ile ilgili tüm unsurların imalatçıları, tasarımcıları ile birlikte. , burada çok güzel beyin fırtınaları oluyor, bunun da meyvelerini alıyoruz, Jandarma Genel Komutanlığı da, Sahil Emniyet Komutanlığı da, Emniyet Genel Müdürlüğü de burada, arkadaşlarımızla da gurur duyuyoruz. Çünkü biz İçişleri Bakanlığı olarak şehirlerimizde, kırlarımızda, kırlarda barış ve güveni tesis etmek için varız. En iyi teknolojiyi kullanan, en iyi donanıma sahip, en iyi envantere sahip bir bakanlığız ve bu noktada dünyanın en iyisiyiz. Ben de söylemek istiyorum. Çünkü biz bakanlık olarak kabahatlerin önüne geçmek için varız. Suç işlenmişse bir an önce aydınlatılması ve adalete teslim edilmesi engellenemezdi. Bu nedenle teknoloji baş döndürücü bir biçimde ilerliyor. Bir de bilin ki biz İçişleri Bakanı olarak teknolojiyi baş döndürücü bir şekilde takip ediyoruz. Bu tribünlere baktığınızda heyecan, başarma azmi ve takım ruhu göreceksiniz. Kahraman jandarma teşkilatımıza bu teknolojik donanıma uyum sağladıkları ve kullanmanın heyecanını yaşadıkları için polisimize ve kıyı güvenliğimize bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

uluderehaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu