Ekonomi

İş dünyası 23 Nisan’ı kutladı

Türk iş dünyası, TBMM’nin 103. kuruluş yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı yayınladıkları mesajlarla kutladı.

TÜSİAD’dan yapılan açıklamada, iş dünyasının çocukların eğitimi, sağlığı ve mutluluğuna dayalı, gelişmiş, saygın, adil ve çevreci bir geleceğin inşası için var gücüyle çalışmaya devam edeceği vurgulandı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik ve müreffeh istikbal davasının temel taşı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluş yıl dönümünü kutluyor, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve aziz milletvekillerini saygı ve minnetle anıyoruz. geleceğimizin inşasında çocukların memnuniyetini esas alarak bu değerli günü onlara armağan eden Cumhuriyetimizin kurucu nesillerinin demokratik, laik anlayış içinde hayat bulan değerleri yaşatma sorumluluğumuzu da hatırlatmaktadır. ve sosyal hukuk devleti ve bunları yeni nesillere aktarmaktır.

“Çocuk yoksulluğuyla kararlılıkla mücadele ediyoruz”

Cumhuriyetimizin yeni yüzyılında kalkınma hikayemiz; eğitimli, sağlıklı, değer yaratan, hayallerini eşit fırsatlarla gerçekleştirme fırsatına sahip mutlu ve özgür nesiller üzerine inşa edileceğine inanıyoruz.

Bu doğrultuda çocuk yoksulluğu, çocuk işçiliği, çocuk yaşta evlilik gibi toplumsal yaralara ve bunlara yol açan koşullara karşı kararlılıkla mücadele etmek; Depremin olumsuz etkilerinin ortadan kaldırılmasında çocukların en yüksek faydasını esas alan politika ve adımların en kapsayıcı şekilde uygulanması da kritik önem taşıyor. İş dünyası olarak, çocukların eğitimi, sağlığı ve memnuniyetini temel alan, gelişmiş, saygın, adil ve çevreye duyarlı bir gelecek inşa etmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun.

TİSK: Var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, 23 Nisan’ın milletin bağımsızlık ve egemenliğinin milletin bağımsızlık mücadelesiyle tüm dünyaya ilan edildiği tarih olduğunu söyledi. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle yayınladığı mesaj:

“Uğruna büyük emeklerin sarf edildiği ve tarihe altın harflerle kazınan bu anlamlı günü, Ulu Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk çocuklarımıza armağan etmiştir. Ülkemizin aydınlık yüzü olan çocuklarımızı, geleceğe hazırlamak son derece değerlidir. yarınlar için bugünden ülkemizin kalkınması ve her geçen gün daha da gelişmesi için.Bizler birer cevher gibi çocuklarımızı en iyi şekilde işleyip geliştirirsek milletimizin geleceği daha parlak olacaktır.Bu bağlamda biz de çalışma hayatının temsilcileri, çocuklarımıza her geçen gün daha da ileriye giden bir ülke bırakmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”

Akkol, kendisi ve TİSK camiası adına başta Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitleri rahmetle anarak, gazilere saygı ve şükranlarını sundu.

İSTİB: Meclis, demokratik yönetimin en önemli kurumlarından biridir.

İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz, meclisin demokratik yönetimin en önemli kurumlarından biri, hatta en önemlisi olduğunu belirterek, “Türkiye’nin var olma mücadelesinin peşinden koşanların, milletvekilleri olduğuna inanıyorum. TBMM milletimizin demokratik olgunluğunun çok değerli bir göstergesidir.”

Kopuz, demokrasinin ülkelerin refahı ve milletlerin mutluluğu ile doğrudan ilgili olduğuna inandığını belirterek, “Bugün dünya ülkelerine baktığımızda, demokratik kurumları kuran ve serbest piyasa uygulamalarını sağlamlaştıranların, demokrasi anlayışıyla hareket ettiğini görüyoruz. yasal altyapı diğerlerinin çok ilerisindedir.

Türk ve İslam tarihimizin de bir istişare ve meclis geleneği vardır. Bu nedenle demokratik yapımızın temellerinin sağlam olduğuna inanıyorum. Herhalde Türk demokrasisi tarihi boyunca sınavlardan geçmiş, ancak hepsini başarıyla geçmeyi başarmıştır.”

Kopuz, 27 Mayıs 1960’tan 15 Temmuz 2016’ya kadar verilen demokrasi mücadelesinde çok acılar çekildiğini ve çok sayıda insanın hayatını kaybettiğini kaydetti. olacak.

Bu duygularla TBMM’nin açılışının 103. yıl dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm Türkiye Büyük Millet Meclisi üyelerini rahmetle anıyorum. rahmet ve minnetle.”

PANKOBİRLİK: Çocuklara verdiği değeri gösteriyor

PANKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara verdiği değeri, geleceğin teminatı olan çocuklara 23 Nisan’ı hediye ederek gösterdiğini belirtti.

Erkoyuncu dedi ki:

“23 Nisan İstiklal ve İstiklal Meclisi’nin ilk toplantısını yaptığı gündür. 23 Nisan 1920’de toplanan Birinci Meclis, aynı zamanda millet adına bağımsızlık mücadelesini sürdürme kararlılığının da simgesi olmuştur. O Meclis bize milletimizin omuz omuza verdiği ve birbirinden güç aldığı her zorluğun üstesinden gelinebileceğini öğretti.Kuruluşumuzun 103. yılında ve Cumhuriyetimizin 100. yılında ülkemizin daha da ileriye gitmesi öncelikli hedefimizdir. her alanda

Türkiye’nin teminatı olan çocuklarımıza güçlü bir gelecek bırakmanın sorumluluğu bugün üzerimizdedir. Bu sorumluluğun inancıyla, istiklal ve milli egemenlik mücadelemizin baş kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, tüm milletvekillerimizi ve ebediyete intikal etmiş şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Türk Milleti tarihinde yeni bir dönemi başlatan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının yıl dönümü olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, çocuklarımızın neşe, mutluluk ve heyecanının nice olmasını diliyorum. sonsuza dek yaşadı ve yaşadı.

TESK: Çağdaş yolculukta en önemli kilometre taşı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, 23 Nisan 1920’de kurulan TBMM’nin, Türkiye’nin çağdaş uygarlık yolculuğundaki en değerli mihenk taşı olduğuna değindi. Türk milleti Cumhuriyet’e.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesiyle Türk milletinin bağımsızlığını tüm dünyaya ilan etmek üzere kurulduğunu hatırlatan Palandöken, 23 Nisan’da Milli Egemenliğin ilan edildiğini ve Çocuk Bayramı.

“Masumiyetin ve umudun simgesi olan çocuklarımız, bu vesileyle Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve geleceğimizin teminatıdır. Çocuklarımıza daha güzel bir gelecek sunmak, vatanına ve milletine hayırlı evlatlar yetiştirmek görevimizdir. . Bu duygu ve inançla, aziz çocuklarımızın bayramını esnaf ve sanatkârlar camiası adına kutluyoruz” diyen Gazi, Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

TŞOF: En önemli adım

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TSOF) Başkanı Fevzi Apaydın yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti için atılan en önemli adımın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulması olduğunu belirtti.

Çocuklara ve gençlere aydınlık gelecekler hazırlamanın önemine dikkat çeken Apaydın, şu değerlendirmede bulundu:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ulusal egemenliğimizin simgesi olan ve çocuklarımıza armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı gururla kutluyoruz. TBMM’nin kurulduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşunun en değerli günüdür.” Bugün vesilesiyle, milletimizin teminatı olan çocuklarımızın haklarını korumanın bizler için ne kadar değerli olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz. geleceğimiz. Çocuklarımıza ve gençlerimize çok daha aydınlık bir gelecek hazırlamak en büyük arzumuzdur.”

haber-alanya.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu