Ekonomi

İstanbul’da 11 anaokulunun toplu açılışı

İBB Lideri Ekrem İmamoğlu, “150 Günde 150 Proje” kapsamında Ataşehir Esatpaşa Çarşısı’nda üretimi tamamlanan kreşin açılışında 11 noktada eş zamanlı olarak kreş açtıklarını söyledi.

Arnavutköy, Büyükçekmece, Ümraniye, Gaziosmanpaşa, Pendik, Sultanbeyli ve Sultangazi’de 7 noktada kreş inşaatına başladıklarını anlatan İmamoğlu, şunları söyledi:

“Bugün açtığımız kreşlerin bu listesi beni çok gururlandırıyor. Çocuklarımızı eşitlemeliyiz. İstanbul’un neresinde yaşarsa yaşasın çocuklarımız bu milletin evladı olduğunu hissetmeli ve hiçbir şeyi kaçırmamalıyız. Bilmenizi isterim. Büyükşehir Belediyesi olarak bu eşitlemede çok değerli hizmetler sunduğumuza inanıyorum. Çünkü Cumhuriyet her şeyin üstündedir. Her şeyden önce çocuklar için eşitlik ve adalet demektir. Bu cumhuriyet anlayışını hissetmemiz gerekiyor.”

Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla metro 6 Ocak’ta açılacak

İmamoğlu, metro çalışmalarına da değinerek, “Yaklaşık 4 gün sonra Dudullu, Bostancı, daha doğrusu Ümraniye, Ataşehir, Kadıköy hatta Maltepe sınırlarına da ekleyebiliriz, birbirine bağlayan 14,5 kilometrelik metromuz hizmete başlıyor. İnşallah Genel Liderimiz 6 Ocak’ta açılışını yapacak. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılımıyla hep birlikte halkımızın hizmetine sunacağız.”

İmamoğlu, evrensel hak, hukuk ve adalet ilkelerinin uygulanması şartıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin yargı, denetim kurulları ve dürüst müfettişleri nezdinde hesap vermekten ve denetlenmekten onur duyacağını belirtti.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, İmamoğlu hakkında “siyasi bir algı” oluşturmak istediklerini savunarak, bu süreci her zaman birlikte atlatacaklarını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu