Haber

İzlanda’daki Fagradalsfjall Yanardağı İçin Patlama Uyarısı Verildi: Tüm Kasaba Boşaltıldı

İzlanda Meteoroloji Dairesi, Reykjanes yarımadasında yer alan Fagradalsfjall yanardağının birkaç gün içinde patlayabileceğini ve bölgede sismik aktivitenin bulunduğunu duyurdu. İzlanda Cumhurbaşkanı Gudni Johannesson, Grindavik kasabasının boşaltıldığını ve bölgede olağanüstü hal ilan edildiğini duyurdu.

İzlanda Meteoroloji Dairesi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Elde edilen veriler magma tünelinin boyutunun önemli olduğunu ve magmanın yüzeye yaklaştığını gösteriyor. Koridor kuzeyde Kalfellsheidi’den başlayıp, Grindavik’in batısında ve güneybatı tarafında denize doğru uzanıyor. Magma tüneli yaklaşık 15 kilometre uzunluğunda olup magma en sığ noktasında yaklaşık 800 metre derinliktedir. Bilgilerin yaklaşık 12 saatlik uydu bilgisine dayandığını belirtmek gerekir, dolayısıyla magmanın yüzeye 800 metreden fazla yaklaştığı varsayılmalıdır. “Okyanus tabanında magmanın ortaya çıkma olasılığı da yüksek.”

İzlanda Cumhurbaşkanı Johannesson, Reykjanes yarımadasında acil durum ilan edildiğini ve risk altındaki Grindavik kasabası sakinlerinin tahliye edildiğini belirtti.

Johanesson yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Reykjanes yarımadasında sismik aktivite nedeniyle acil durum ilan edildi. Grindavik kasabası başarıyla boşaltıldı. İzlanda’da doğanın güçlerini biliyoruz. En iyisini umuyoruz ama tüm olasılıklara da hazırlıklıyız” dedi.

golhisarajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu