Haber

Katar, Dünya Kupası’nda kullanılan konteynerleri gönderdi

Katarlı yetkililer, Dünya Kupası’nda kullanılan 10 bin konteyner ev ve karavanın Maraş merkezli depremlerle harap olan Türkiye ve Suriye’ye gönderileceğini söyledi. Katarlı bir yetkili AFP’ye yaptığı açıklamada, “Türkiye ve Suriye’deki acil ihtiyacı göz önünde bulundurarak, Türkiye ve Suriye halklarına çok ihtiyaç duyulan ve acil takviye sağlamak için konteyner meskenlerimizi ve karavanlarımızı bu bölgeye gönderme kararı aldık.”

HAYRANLARI AĞIRLAMAK İÇİN KULLANILDI

Acenteye bilgi veren Katarlı yetkililer, ilk geminin Pazartesi günü Doha limanından ayrılacağını ve sevkiyata önümüzdeki günlerde devam etmeyi planladıklarını bildirdi. Söz konusu konteyner konutlar ve karavanlar geçtiğimiz aylarda Katar’da düzenlenen Dünya Kupası’nda taraftarları ağırlamak için kullanılmıştı. Katar yetkilileri, turnuvanın ardından konteyner ev ve karavan bağışlanacağını bildirdi.

Katar, depremlerin ardından Türkiye’ye en fazla sayıda kurtarma ekibi gönderen ülkelerin ortasında yer alıyor. Katar’ın deprem bölgelerinde arama kurtarma çalışmalarına katılan ekiplerde yaklaşık 130 kişi bulunuyor. Katar da Türkiye’ye 100 ton yardım gönderdi. (DW Türkçe)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu