Haber

Meral Akşener: “Hala Enkazdan Canlı Çıkıyor. Arama Kurtarma, Dinleme Faaliyetleri Bitmesin. Mucizeler Olmak Üzere”

HABER: TAMER ARDA ERŞİN – Kamera: FATİH NAZIM EFE

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Antakya deprem bölgesinde; “Enkazdan hala canlı çıkıyor. Bu nedenle arama kurtarma ve dinleme faaliyetleri bitmemeli. Bu nedenle mucizeler olabilir. Bunun devam etmesi gerekiyor” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Hatay’ın Antakya ilçesindeki deprem bölgesini ziyaret etti. Bölgedeki ihtiyaçlardan bahseden Akşener, şunları söyledi:

“Deprem, bu büyük afet sonrası il il, ilçe ilçe dolaşıyoruz. Depremin olduğu ilk saatlerden itibaren önce tüm il ve ilçelere milletvekillerimizi dağıttık. Oradan gelen bilgiler ışığında, İYİ Parti’yi büyük bir STK’ya çevirerek yardımlar organize ettik.Yani aslında bir siyasi parti teşkilatıdır.Biz bildiğiniz gibi büyük bir sivil toplum kuruluşu gibi değil yardımlar düzenledik.Sahadan gelen bilgileri gerekli mercilere ilettik. bildirerek eksiklikleri gidermiştir.

Şimdi aynı formda milletvekillerimizin genel başkan yardımcısı konumundayım; Gençlik kollarımız burada. Onlar heryerde. Belediye Başkanımız bu durumda Eceabat Belediye Başkanı Ermenek Belediye Başkanı burada. Onlar da bu bahiste uzmandırlar. Gerçek bilgiyi alıp gerçek bir biçimde kendimiz çözebilirsek, kendimiz çözdük. Çözemediklerimizi ilgili mercilere bildirdik ve takibini yaptık. Biz kendimiz böyle bir görevi üstlendik. Çünkü bu büyük bir yangın. Bu yangın söndürülmeli. Bu yangını söndürmek önceliğimiz olmalıdır. Ateşten mal kaçırmak bizim için söz meselesi değil.

“ARAMA KURTARMA, DİNLEME FAALİYETLERİ BİTİRİLMEMELİ”

Şu anda İBB’nin uyum merkezine giderken şehir merkezini ziyaret ettik. Kalıntıları gördük. Her enkazda bir, iki veya sivil, devlet görevlisi veya başka bir istekli bölgeden iki kişi, devletin bilgisi dahilinde zimmete geçirilmelidir. Hala enkazdan canlı çıkıyor. Bu nedenle arama kurtarma ve dinleme faaliyetlerine son verilmemelidir. Bu nedenle mucizelerin gerçekleşmesi söz konusudur. Bunun daha fazlasına ihtiyacı var.

“CİDDİ ATIK”

Cidden, bu çöp. Bu nedenle toplama imkanı yoksa, o düzenlemeler şu anda yapılamıyorsa hemen kireç atılmalıdır. Aksi takdirde kemirgenler başlar ve sonunda salgınlar devam eder.

“CİDDİ ŞEKİLDE TUVALET OLMASI GEREKİYOR”

Deprem bölgesinin tamamında mutlaka tuvalet vardır… Konteyner evler bir an önce taşınmalıdır. Çadır kentler kurulduğunda bir tanesinde iki tuvalet olduğunu gördük. Esasen bir tuvalet olmalıdır.

“GÖMLEKLERE İHTİYACI VAR”

Bir diğeri de cesedi bulunmadıkça bir kişinin başka bir şehre tahliyesinin mümkün olmamasıdır. Cesedini bekliyor. Mesela benden kefen isteniyor, şimdi ölü defni için kefene ihtiyaç var.

“ÇOCUKLAR VE İNSANLAR İÇİN KONAKLAMA İLE BİR ARADA ISINMAK İHTİYACI VAR”

Çocuklarımızın başı dertte. Şimdi burada geceleri soğuk, gündüzleri hüzünlü değil ama başka yerlerde gece gündüz soğuk. Elbistan’da gündüz -5, gece -19 gördüm. Çocuklar ve insanlar açısından barınma dışında ısınmaya da mutlaka ihtiyaç vardır. Pediatrik ilaca ihtiyacım var. Bazı bölgelerde ishal başladı ki bu çok değerli. Bu nedenle çocuklarımızı mutlaka anneleri ile birlikte tahliye etmek zorundayız. Erkek arkadaşlarımız cenazelerinde kalabilirler. Erkek arkadaşlarımız arama kurtarma çalışmalarına katılabilir ancak çocuklar ve anneleri depremden etkilenmeyen illere götürülmelidir. Biz DÜZGÜN Parti olarak hem Antalya’da hem İstanbul’da hem Ankara’da bu anlamda bir çalışma içerisindeyiz. tahliye etmeye çalışıyoruz.

“DEPREM BÖLGESİNE DAHA FAZLA GÜVENLİK GÖREVLİSİNİN SEVK EDİLMESİ GEREKİYOR”

Bir başka iddia da insanların mutlaka mücevherleri ve ekonomik olarak değerli eşyaları vardır. Ayrıca korunmaları gerekir. Çünkü şu an insanlara çok ihtiyaçları var. Deprem bölgesine daha fazla güvenlik görevlisi gönderilmesi mutlaka gereklidir. Hem ganimet hem de güvenlik açısından çok değerlidir.

“HATAY’DAN BAŞLAYARAK YABANCILARA ARAZİ VE MÜLK SATIŞI YASAKLANMALIDIR”

Hatay’dan başlayarak tüm Türkiye’de yabancılara arsa ve mülk satışı yasaklanmalıdır. Bunu takip edeceğiz. Hatay halkı ne dediğimi anlıyor. Kesinlikle yasaklanmalı. Arsa ve mülk satışı… Mali yardımın bir an önce devam ettirilmesi gerekiyor. Evlerin tekrar ne zaman yapılacağının bildirilmesi gerekiyor. Anne ve babası ölen çocukları devlete teslim edin. Çocuklar çeşitli nedenlerle çalınıyor. Org için çalınır. Diğer ailelere evlatlık verilmek üzere satıldı. Onun için çocuklar, çocuklar, çocuklar…”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu