Haber

Muğla’dan “yüzyılın felaketi”nin yaşandığı bölgeye yardımlar sürüyor

“Yüzyılın felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Muğla’dan toplanan yardımlar devam ederken, Marmaris’ten 19 aşçı deprem bölgesine gitti.

Marmaris Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye Aşçılar Federasyonu ile koordineli çalışacak Güney Ege Marmaris Aşçılar Derneği’ne (GEMAD) bağlı 19 şef, depremzedelere sıcak yemek hazırlamak için Marmaris’ten yola çıktı.

Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı Burak Demirtaş, dün akşam Marmaris’ten yola çıkan aşçıları mutfak araç ve gereçleriyle İskenderun’a uğurladı.

GEMAD Başkanı Çetin Deniz, Güney Ege Marmaris Aşçılar Derneği olarak depremzedelere umut olmak için 19 aşçıyla birlikte İskenderun’a doğru yola çıktıklarını belirtti.

Toplanan yardım hava yoluyla ulaştırıldı.

Muğla’dan bölgeye kara, deniz ve hava yoluyla personel, iş makinesi ve diğer yardım malzemeleri ulaştırılıyor.

Muğla Valiliği koordinasyonunda toplanan tıbbi malzeme, gıda, battaniye, su, hijyen malzemeleri, ısıtıcılar ve kışlık giysiler Milas-Bodrum Havalimanı’ndan askeri kargo uçağına yüklenerek Kahramanmaraş’a gönderildi.

Muğlalı çok sayıda iş insanı, sivil toplum kuruluşu ve vatandaşın kampanyaya yoğun destek verdiği görüldü.

Kent genelinde çeşitli noktalarda kurulan yardım toplama merkezlerinden alınan ve denetlenen insani yardım malzemelerinin, askeri kargo uçağıyla en sağlıklı ve hızlı şekilde ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılması amaçlanıyor.

Muğla’dan deprem bölgesine çeşitli yardımların gönderildiğini ve gönderilmeye devam edileceğini belirten Muğla Valisi Orhan Tavlı, kentte faaliyet gösteren vatandaşların ve iş adamlarının sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle toplanan yardımları mahallelilere ulaştırmaya çalıştıklarını söyledi. Devletin bütün imkanlarını kullanarak bölgeyi

burhaniyehaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu