Ekonomi

Murat Kurum’dan sitem dolu sözler! Yarı zamanlı çalışıyorlar

Kurum, minibüs şoförlerinin sorunlarını dinliyor, ”Siz söyleyin, biz dinleyelim, siz isteyin, biz yapalım. Biz hep böyle çalıştık, böyle gördük, böyle öğrendik. 70 gün sonra İstanbul’da her şeye yeniden başlayacağız. Çünkü ‘Yine İstanbul, artık İstanbul sadece İstanbul’ diyoruz. İstanbullu kardeşlerimizin de özlem ve özlemle bizi beklediklerini biliyoruz.”söz konusu.

İstanbul’da yarı zamanlı bir yönetimin bulunduğunu belirten Kurum, şunları kaydetti: ”Maalesef zamanlarının ve enerjilerinin tamamını İstanbul’a ve İstanbullulara ayırmıyorlar. “Bu şehrin sorunlarının farkında olduklarını sanmıyorum.”dedi.

İstanbul’un merkezinde olduğu bir belediyecilik anlayışını yeniden İstanbul’a getireceklerini belirten, ”Tüm bilgi birikimimizle, tüm enerjimizle, tüm tecrübemizle sadece İstanbul’a odaklanacağız.”söz konusu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Bakırköy’de Minibüs Esnafları Dayanışma, Yardımlaşma ve Savunma Derneği’ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Mehmet Salih Çelik tarafından karşılanan Kurum’a, AK Parti Bakırköy Belediye Başkanı Adayı Ali Talip Özdemir, AK Parti Bakırköy İlçe Başkanı Cuma Parlak, AK Parti Bakırköy İlçe Başkan Yardımcısı Ali Yahşi ve Ramazan Demli eşlik etti.

Minibüs şoförlerinin sorunlarını dinleyen Kurum, basına yaptığı açıklamada şunları söyledi: ”Sevgili hanımlar, beyler, değerli dostlar, değerli şoför kardeşlerim, sizleri ve İstanbul’umuzun yoğun trafiğinde araç kullanan tüm şoför kardeşlerimi sevgi, saygı ve hürmetle selamlıyorum. Sayın başkanım tüm kamuoyunun önünde sorunlarını bizlere aktardı, biz de not aldık. “İnşallah sorunların çözümü için elimizden geleni yapacağız”söz konusu.

Bakanlık döneminde 81 ilimizin her birinde vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü için gerekli her türlü desteği sağlamaya çalıştığını belirten, ”İstanbul’un 39 ilçesine hizmet etmeyi onur saydık. Bu erdemle sokaktaydım. Bu istişareleri bugün olduğu gibi her zaman, düşüncelerinizi dinlemek ve çözüm bulmak amacıyla gerçekleştirdik. Siz söyleyin biz dinleyelim, siz isteyin biz yapalım. Hep böyle çalıştık, böyle gördük, böyle öğrendik. 70 gün sonra İstanbul’da her şeye yeniden başlayacağız diyoruz. Çünkü ‘Yine İstanbul, artık İstanbul sadece İstanbul’ diyoruz. İstanbullu kardeşlerimizin de özlem ve özlemle bizi beklediklerini biliyoruz.”söz konusu.

”İstanbul’a hizmet derdinde olacaksınız, milletin sorunlarını çözmek için çalışacaksınız.”

”İstanbul gibi 16 milyon nüfusa sahip, onlarca ülkeden büyük bir şehirde iş yapmak kolay değil. “Üreteceksiniz, dertleriniz olacak, bu dertlerle birlikte milletin dertlerini de çözmek için çalışacaksınız.”Kurum şunları söyledi: ”Her iş zordur ama yaptığınız işin hepsinden daha zor olduğunu söyleyebiliriz. Bu trafik sıkışıklığı ve kaosu içinde yön vermek gerçekten çok zor. Bu yüzden şunu söylemek istiyoruz. İstanbul’u anlamak isteyenler öncelikle bu şehrin insanlarının ne demek istediğini sizden dinleyecekler. “Şoförlerimizden, esnaflarımızdan dinleyecek.”dedi.

”Bugün yarı zamanlı çalışan bir İBB yönetimi var”

İstanbul’un yeniden bir eser şehri olması için çalışacaklarını belirten Kurum, şunları kaydetti: ”Bugün yarı zamanlı çalışan bir İBB yönetimi var. Ne yazık ki zamanlarının ve enerjilerinin tamamını İstanbul’a ve İstanbul halkına ayırmıyorlar. Bu şehrin sorunlarının farkında olduklarını düşünmüyorum. Liderim az önce söyledi. Minibüs şoförünün bir sıkıntısı varsa gelip dinleyeceksiniz, tüm kalbinizle dinleyeceksiniz. Analiz için bir vasiyet ortaya koyacaksınız ve bu vasiyetlerin ortaya atılmadığını da açıkça görüyoruz. Bir mahallede, bir ilçede, bir ilde, bir ilde yatırım yapılıyor mu, şantiyeler çalışıyor mu, toplu konut yapılıyor mu, dükkanlar çalışıyor mu, esnaf rahat mı, hangi mahalleler hizmet alıyor, hangi mahalleler hizmet almıyor, Milletin sorunları çözülüyor ya da çözülmüyor, bunların hepsi şoför kardeşlerimin eseri. öğrenebilirsin. O yüzden 5 yılda bu şehre kimin ne yaptığını en iyi siz bilirsiniz, ne yapmadığını da en iyi siz bilirsiniz. Bu yüzden sizi görmeyen, dinlemeyen İstanbul’u anlayamıyor. Büyük bir gururla söylüyorum ki, AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak sizleri sürekli görüyor, dinliyor ve sorunlarınızı, dertlerinizi, sorunlarınızı çözmek için çabalıyoruz.söz konusu.

AK Parti olarak minibüslerin taksiye dönüştürülmesi teklifini kabul ettiklerini belirten Kurum, şöyle konuştu: ‘Kardeşin olarak sana bu sözü veriyorum. Attığımız her adımda esnafımızla, minibüsçülerimizle, İstanbullu kardeşlerimizle istişarede bulunacağız. “Birlikte karar vereceğiz ve bu kararı birlikte uygulayacağız.”söz konusu.

”Tüm bilgi birikimimizle, tüm enerjimizle, tüm tecrübemizle sadece İstanbul’a odaklanacağız.”

İstanbul’un merkezinde olduğu bir belediyecilik anlayışını yeniden İstanbul’a getireceklerini belirten, ”’İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ şiarıyla her zaman milletimizin yanında olmalıyız. 25 yıllık iş hayatımda hep bu anlayışla çalıştım. Nerede deprem, afet, su baskını, yangın varsa her zaman milletimizin dibindeydik. Biz onları hiçbir zaman yalnız bırakmadık ve umarım bırakmayacağız. 81 ilimize 500’ün üzerinde ziyaret gerçekleştirdik. “Bundan sonra tüm bilgimizle, tüm gücümüzle, tüm tecrübemizle sadece İstanbul diyeceğiz ve İstanbul’a odaklanacağız.”dedi.

Kurum, 31 Mart akşamı İstanbul’un yeniden nitelikli personele teslim edileceğini bildirdi. ”İstanbul’daki bu durgunluk ve fetret dönemini Bakırköy ve İstanbul’un 39 ilçesiyle sonlandıracağız. Bakırköy’de tecrübe abidesi olan Belediye Başkanım Ali Talip’e, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde kardeşiniz Murat’a destek olacaksınız. “İstanbul hedefine ulaşacak ve inşallah yeniden yükselişe geçecek.”diyerek sözlerini tamamladı.

KAYNAK: HABER7

darende-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu