Haber

Nahid Yamak: “Takımın borcu 300 milyon TL”

Giresunspor Kulüp Başkanı Nahid Yamak, genel kurulda açıklanan 195 milyon TL’lik borcun, FIFA’da devam eden davalar ve avukatlık ücretleri ile birlikte yaklaşık 300 milyon TL olduğunu söyledi.

Giresunspor Başkanı Nahid Yamak, Çotanak Spor Komplekste basın toplantısı düzenledi. Önder Yamak, süreci iki aşamada yöneteceklerini belirtti. Yapacağımız ödemelerle 15 milyon TL ödeme yapmış olacağız. Bu meblağları deprem anında ödemek kolay değil. Tutarın tamamını kendim ve yöneticiler tarafından ödedik. İlk etapta gemiyi limana yanaştırmanın maliyeti 50 milyon TL civarında ama asıl mesele yaz döneminde başlıyor. Çünkü o dönemde 140-150 milyon TL’ye ihtiyacımız var. Yönetimde yaptığımız hesaplarda stadın içindeki reklamları tamamen kulübe geçiriyoruz. Yaz döneminde en az 50 milyon toplayabileceğimizi düşünüyoruz. Farklı projelerimiz var. Bu projelerle kulübümüzün gelirlerini artırmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

“Takımın borcu 300 milyon TL”

Başkan Yamak, iki hafta önce olağanüstü genel kurulda açıklanan 195 milyon TL’lik borcun, FIFA’da devam eden davalar ve avukatlık ücretleri ile birlikte yaklaşık 300 milyon TL olduğunu söyledi. Aradaki farkın FIFA’da devam eden alacaklardan kaynaklandığını belirten Yamak, “Devam eden FIFA davasının toplamı 71 milyon TL civarında. Ayrıca şubat ayında futbolcu ve maaş ödemelerini tahsil ettiğimizde 275 milyon TL. Bir de FIFA’dan avukatlık ve tahakkuk masrafları var bu 25-30 milyon tl arası gibi görünüyor bizim görebildiğimiz borç 300 milyon tl ama kongrede 195 milyon tl borç açıklandı aradaki fark borçlar FIFA’da” dedi.

Nahid Yamak, geriye dönük inceleme yapılacağını belirterek, “Her gün haciz süreçleriyle karşı karşıya kalıyoruz. Kulüpte kim usulsüzlük yaptıysa ortaya çıkarılmalı ama bunu denetleyecek kişi ben değilim. İçişleri Bakanlığı fiilen içişleri bakanı olmuştu. Geçmişte bir kontrol yapıldı, şimdi yeniden denetim istiyoruz. Geriye dönük ne oldu? Bilmiyorum ama bizim dönemimizde bir usulsüzlük olmayacağına dair şeref sözü veriyorum” dedi.

“Yeni cezalar gelebilir”

FIFA’da devam eden davalarla ilgili yeni cezaların gelebileceğini ifade eden Başkan Yamak, şunları söyledi:

“FIFA Disiplin Kurulu Jean Pyerre davası hakkında karar verdi ve karar kulübümüze ulaştı. FIFA Uyuşmazlıkları İnceleme Kurulu’nun 765 bin Euro para cezası ve iki dönem transfer yasağı cezası için CAS’ta başarılı bir başvuru olmadığını gördük. artık o avukatlarla çalışın CAS’Dava geçti,İsviçre Ticaret Mahkemesi’nde son başvuru yapıldı ve takip ediyoruz.Biz mütalaa beklerken bize davanın sonuçlandığı söylendi ve ödemek zorunda kaldık. 30 gün içinde 765 bin euro. Elimizi kolumuzu bağlayan bir durum. FIFA’da çok dava varken böyle cezalar alabiliyorsunuz. Giresunspor üçüncü periyotta da transfer yasağı cezası alabilir. Daha önce sözleşmeli gönderilip futbolu bırakanlar var. Emeklilik ikramiyesini alabileceğiniz yer burası değil.”

“Kesinlikle satılık oyuncumuz yok”

Transfer yasağı nedeniyle mevcut kadroyu korumak için her şeyi yapacaklarını vurgulayan Nahid Yamak, “Satılık oyuncumuz yok. bunu daha sonra paylaşın.Kiralıklarımız da geri gelecek.Gençler de gelecek.Futbolcuların hepsi değerli bu çok pahalı.Bunu korumamız lazım.Harika karaktere sahip bir grubumuz var.Mükemmel bir teknik direktörümüz var. •Grubun teknik direktörü sadece Hakan Keleş değil.Bazen yönetici,bazen bahçıvan,bazen psikolog.Giresunspor’un Süper Lig’de devamını sağlamak için hep birlikte çalışacağız.Transfer kurulu Açsak da transfer edemeyiz. Sokağa çıkma yasağımız var ama görüşmelerimiz devam ediyor” dedi.

Yamak, Türkiye Futbol Federasyonu’nun ligden çekilme kararı alan kulüplerden yabancı futbolcu transfer etmesi halinde yabancı futbolcu kontenjanı kuralındaki 9+2’lik güncellemeye itiraz edeceklerini de belirtti. “Gruplar 2 Türk, 9 yabancıyla çıkabiliyor. Bu garip bir haksız rekabet, bizim için de dezavantaj. Önümüzdeki hafta itiraz edeceğiz.” – GİRESUN

beykoz-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu