Ekonomi

Rusya Maliye Bakanı: Bütçe Açığını Azaltacağız

Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, bütçe açığını kademeli olarak azaltacaklarını belirterek, “Bütçe durumunun iyileşmesine yönelik istikrarlı eğilim, bu yıl bütçenin GSYH’ye oranla yüzde 2 açık vereceğini tahmin etmemizi sağlıyor.” söz konusu.

Siluanov, yaptığı yazılı açıklamada Rusya ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ekonomideki beklenenden hızlı toparlanma doğrultusunda federal bütçeyi oluşturduklarını belirten Siluanov, Rusya ekonomisinin yıl sonuna kadar yüzde 2’nin üzerinde büyüyeceğini ifade etti.

Gelir ve harcamalardaki mevcut koşulların bütçenin uygulanmasında iyileşmeye işaret ettiğini kaydeden Siluanov, “Federal bütçe harcamaları, 2023 yılı başında hızlandırılan finansmanın ardından normal seviyelerde devam ediyor. Bütçe durumunun iyileşmesine yönelik istikrarlı bir seyir var” dedi. Bu yıl bütçenin GSYİH’ya oranla yüzde 2 açık vereceğini öngörmemizi sağlıyor.” .” değerlendirmesini yaptı.

Finansman konusunda “sorumlu” yaklaşımın önümüzdeki yıllarda da sürdürüleceğini vurgulayan Siluanov, “2025 yılında bütçe kuralı parametrelerine ulaşılmasıyla bütçe açığı kademeli olarak azalacak.” dedi.

Bütçe harcamalarında belirli alanlara yönelik koşulsuz desteğin devam edeceğini belirten Siluanov, söz konusu alanları “ülkenin güvenliği ve ordunun hazırlık düzeyi, yeni bölgelerin entegrasyonu, en savunmasız vatandaşlara sosyal destek ve teknolojik altyapının geliştirilmesi.”

Rusya Maliye Bakanlığı’nın yayımladığı bilgiye göre, ülke bütçesi bu yılın 8 ayında 2,3 trilyon ruble (yaklaşık 23,5 milyar dolar) açık verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu