Haber

Sağlık teknisyeni kuzenini öldüren sanıktan şantaj iddiası

KOCAELİ’nin İzmit ilçesinde sağlık teknisyeni kuzeni Hürrem Doğan’ı (31) tabancayla 10 el ateş ederek öldüren İrfan Özbay (52), ailenin kendisini dövdüğünü ve kadın kıyafeti giydirerek şantaj yaptığını belirtti. olay günü konuşmaya gittiğini ve “Olay anında bilincimi kaybetmiştim” dediğini anlattı. “Onu kaybettim ve ateş ettiğimi hatırlıyorum ama sonrasında ne olduğunu hatırlamıyorum” diye savundu.

Olay, 9 Ocak 2023’te İzmit ilçesi Ayazma Mahallesi 17 Ağustos Bulvarı üzerinde bulunan bir sitenin bahçesinde meydana geldi. Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Radyoloji Bölümü’nde görev yapan sağlık teknisyeni Hürrem Doğan, yaşadığı binadan çıkıp arabasına yaklaşırken saldırıya uğradı. Silahtan çıkan kurşunların 10’u Doğan’ın vücuduna isabet etti. Çağrılan ambulansla hastaneye kaldırılan Doğan hayatını kaybetti. Polis, olayı gerçekleştiren kişinin Hürrem Doğan’ın kuzeni sağlık çalışanı İrfan Özbay olduğunu belirledi. Olayın ardından Özbay gözaltına alındı. Hürrem Doğan’ın ev adresinin yazılı olduğu kağıt evde bulunan Özbay, çıkarıldığı mahkemece ‘ateşli silahla kasten adam öldürme’ suçundan tutuklandı.

‘AMYEM DİNLİ EVLİ EŞİMLE YANINDAYDI’

Olayla ilgili davanın ilk duruşması bugün Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada tutuklu sanık İrfan Özbay, tarafların avukatları ve tanık komşuları CA hazır bulundu. Mahkeme tarafından söz hakkı verilen İrfan Özbay, dini nikahlı eşinin kendisini Hürrem Doğan’ın babasıyla aldattığını ve bu nedenle aralarında husumet çıktığını iddia etti. Daha önce Hürrem Doğan ve kardeşi CAD tarafından darp edildiğini ve fotoğrafının kadın kıyafetleriyle çekildiğini savunan Özbay, mahkemede şunları söyledi:

“Hürrem Doğan’ın babası benim amcam HD. Gözünü namusuma dikmişti. Dini nikahlı eşimle ilişkisi vardı. Bu nedenle aramızda husumet oluştu. Amcam bunu çocukları CAD ve Hürrem’e anlattıktan sonra, çocukları benimle konuşmak istediklerini söyledi.Ben de evlerine gittim.Oradayken CAD ve Hürrem beni dövdü.Aldığım darbelerden dolayı bayıldım.Kendime geldiğimde kadın kıyafetleri giyiyordum.Sanırım Ben oradayken Hürrem fotoğrafımı çekiyordu. CAD de manzaralı babasını çağırdı, bana küfrediyorlar. Beni öyle dışarı attılar. Ben de ertesi gün hastaneye gittim. “Ertesi gün hastaneye gittim. polis karakoluna giderek şikayette bulundu. Şikayetimi yaptıktan sonra amcam ve çocuklarından ölüm tehditleri almaya başladım. Sahnelerle ilgili bana şantaj yapıyorlardı. 33 yıldır memurum, sevilen bir insanım ve bu benim için zordu. Utanç duydum. Tehditlerden korktum ve daha sonra şikayetten vazgeçtim.”

‘BİLİNCİMİ KAYBETTİM’

Kadın kıyafeti giydiği videolarla tehdit edildiği için psikolojisinin bozulduğunu ve alkol almaya başladığını belirten sanık Özbay, olay gününü de anlattı. Özbay, “Sakinleştirici kullanıyordum. Göreve atanmak istedim. Antalya’ya tatile gitmek istedim ama bu dönemde de tehdit ve şantaj devam etti. Olay günü restoranda eşimle yemek planı yaptım. arkadaşlarım. o sırada karakoldan aradılar ve hakkımda şikayette bulunulduğunu söylediler. gidip ifade verdikten sonra tekrar gittim. alkol içtim. onunla konuşmak için Hürrem’in evine gittim çünkü bu bu durum canımı sıktı. Ben kamelyada beklerken evden çıkıp arabasına gitti. Hürrem’e ‘Ben ne çekiyorum senden? Neden beni rahat bırakmıyorsun?’ diye sordum. Bağırdım. Hürrem bana güldü, küfretti. Sonra kontrolümü kaybettim. Olaydan 7-8 ay önce babasının ve çocuklarının ölüm tehditleri üzerine silah aldım. Olay anında bilincimi kaybettim ve Vurulduğumu hatırlıyorum ama sonrasında ne olduğunu hatırlamıyorum. Sonra oradan ayrılıp İstanbul’a gittim. “Aklım başıma geldi. Bir süre sonra polis beni yakaladı” dedi.

MAHKEME BAŞKANI, OTURDUĞU HÜRREM DOĞAN’IN ADRESİNI İSTEDİ

Olayın planlanmadığını savunan sanık Özbay, “33 yıldır sağlık personeliyim. Olaydan pişmanlık duyuyorum, keşke böyle olmasaydı” dedi. Tutuklu sanık Özbay, olay sırasında neden yanında silah bulunduğunun sorulması üzerine, “Olay tarihinde ilk defa yanıma silah aldım, karşı taraf benden güçlüydü. Bu Zamanla onlarla konuşmaya kararlıydım. Daha önce de birkaç kez konuşmak istedim ama gittiğime pişman oldum. Konuşmak istemedim. Yine dayak yedim. “Korktum” dedi.

Mahkeme başkanı sanığa “Hürrem’in ev adresi neden sizin evinizde?” diye sordu. diye sordu. Sanık Özbay, “Hürrem, ağabeyi CAD ve babaları HD beni sürekli tehdit ettiğinden, benimle uğraşmayı bırakmaları için onlara mektup yazmaya karar verdim. Bu nedenle Hürrem’in açık adresine, bir kağıda yazılan evimde el konuldu. kağıt parçası.”

‘SİTEDEKİ ÇOCUK PARKINDA 3-4 DEFA GÖRDÜM’

Olayın yaşandığı sitede yaşayan ve görgü tanığı olarak dinlenen CA, şunları söyledi: “Hürrem Doğan’ı tanıyorum, komşumuzun oğlu. Sanığı sitedeki çocuk oyun parkındaki çardaklarda otururken gördüm. 3- Olaydan yaklaşık 15 gün önce 4 kez elinde çanta vardı. Bu kişi sitemizde yaşamıyordu ve “Daha önce hiç görmediğim için dikkatimi çekti. Çünkü çocuk oyun alanında bir yetişkinin oturması dikkat çekiciydi. Oturduğu yerden sürekli Hürrem binasına bakıyordu” dedi.

Sanık avukatının talebi üzerine mahkeme heyeti, bir sonraki duruşmada tanıkların dinlenmesine ve sanık İrfan Özbay’ın tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu