Teknoloji

Tesla Model S ve Model X’in Ucuz Versiyonları Satışta: Yüzbinlerce TL Fark Yaratıyor!

Dünyanın en tanınmış elektrikli otomobil üreticilerinden biri teslaiki popüler modeli Model S ve Model X ile ileriye doğru kayda değer bir adım atmıştır. Şirket, bu iki otomobilin sahibidir. uygun fiyatlı versiyonlar satışa sunuldu. Tesla’nın kararı tüketicileri yüzbinlerce pound kurtaracak. Peki Tesla, Model S ve Model X’in fiyatını düşürmek için ne gibi değişiklikler yaptı?

Aslında Tesla, yıllar boyunca Model S ve Model X’in farklı versiyonlarını sunmuştur. Bu kapsamda bazen daha yüksek menzil sunan bazen de bazı yazılımsal kilitlere sahip versiyonlar satışa sunuldu. Bu sürümlerden biri Standart Aralık“di. Bu sürüm diğerleriyle karşılaştırıldığında daha az menzil değer sunuyordu ama binlerce dolara ucuza mal oluyordu. İşte Tesla, Model S ve Model X’in “Standard Range” versiyonlarını yıllar sonra yeniden piyasaya sürdü.

İki modelde de 10 bin doları fark etti!

Tesla’nın aldığı kararla hem Model S hem de Model X’in başlangıç ​​fiyatı belli oldu. 10 bin dolar düşüş olmuştur. Ancak bu karar Tesla Model S için yaklaşık olarak aynı. 140 kilometre menzil kaybına neden olur. Diğer taraftan; Tesla Model S Standart Menzilde 0-100 km/s hızlanma süresi 0,6 saniye artarak 3,7 saniye oldu. 10 bin dolar daha fazla değere sahip olan versiyonun 0-100 km/s hızlanma süresi ise 3.1 saniye.

10 bin dolar daha ucuz olan Tesla Model X’in Standard Range versiyonundaki menzil kaybı ise yaklaşık 130 kilometre . 0-100 km/s hızlanma süresindeki kayıp ise 0,6 saniye olarak açıklandı.

Tesla’nın böyle bir karar vermek için değerli bir nedeni var. Şirket, bir süredir fiyat indirimleriyle araçlarını önemli ölçüde geliştirdi. rekabetçi hale getirdi . Diğer markalar şu an fiyatları Tesla kadar indirememiştir. Bunun doğal bir sonucu olarak Tesla, elektrikli otomotiv branşını genişletti. Egemen olmak devam edecek. Bakalım diğer firmalar Tesla’nın uygun fiyat politikası ile nasıl mücadele edecek…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu