Haber

Deprem Sonrası Bölgeye Ekmek Gönderen Okulu Ziyaret Etti

ADIYAMANLI Rukiye Çelik, deprem sonrası bölgeye ekmek gönderen Erzurum Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerini geldiği kentte ziyaret etti. Okul müdürü Dilek Bulut ile görüşen Çelik, “Küçük paketler halinde özveriyle hazırlanan ekmekler Adıyaman’ın Besni ilçesine bağlı Ören köyünde elimize ulaştı. Ekmekleri görünce çok duygulandım. Şu an öyleyim. sadakat uğruna okulda.”

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde Adıyaman’ın Sümerevler Mahallesi’nde bulunan Rukiye Çelik, eşi ve 2 çocuğunun yaşadığı konutta hasar meydana geldi. Besni ilçesine bağlı Ören köyünden bir kişi konutunu Çelik ailesine açtı. Aile, depremin üçüncü gününde Erzurum Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden gelen paket ekmeklerle burada kahvaltı yaptı. Poşet ekmeğin fotoğrafını çeken Rukiye Çelik, fırsat bulursa öğretmen ve öğrencilere teşekkür etmeye gideceğini söyledi.

Rukiye Çelik, depremlerin ardından eğitimi aksatmamak için Yüksek Öğretim Kurulu’nun (YÖK) Adıyaman Üniversitesi ile Atatürk Üniversitesi’ni eşleştirmesi üzerine tıp fakültesinde okuyan oğlu Enes Malik’in eğitimi için Erzurum’a geldi. Adıyaman’a dönüş hazırlıkları yapan Rukiye Çelik, kendilerine ekmek dağıtan Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti. Okul Müdürü Dilek Bulut ile makamında görüşen Çelik, “Depremde evimiz hasar gördüğü için Besni ilçesine bağlı Ören köyüne gittik. Orada vatandaşlar bize yardım etti. depremin üçüncü günü sabah kahvaltısı için küçük poşetler içinde ekmeği açarken okulun amblemi.cep telefonumla fotoğrafını çekme fırsatı bulunca teşekkür etmeye karar verdim.kararı duyan yakınlarım dediler ki: , ‘Bizden de selamlar.’ Erzurum’a eğitim için geldik.Sınavlar bitince Adıyaman’a döneceğiz.Memleketime gitmeden önceki o zor günlerde bize ekmek ulaştıran okula teşekkür etmek istedim.O zamanlar çok duygulanmıştım. küçük poşetlerde ekmeği gördüm.özveriyle hazırlanmış, ücra bir köy olan Besni’ye geldim.Şimdi geldim o ekmekleri yapan öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi gördüm.Benimki bir adak ziyareti, kendilerine çok teşekkür ediyorum.Mayıs Allah bir daha böyle felaketler yaşatmasın.” “Gönüllü öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle vardiya görgü kuralları üzerinde çalıştık ve ürettiğimiz ekmekleri bölgeye gönderdik. Ekmeklerin yerine geldiğini görmekten gurur duyduk. Rukiye Çelik’i tanımaktan mutluluk duyduk. Firma olarak üzerimize düşen görevi yaptık. Allah bir daha böyle bir felaket göstermesin. Bundan sonra okul olarak görev varsa hocalarım, öğrencilerim her zaman hazırdır” dedi.

Rukiye Çelik, ekmek üretimi bittiği için atölyede temizlik yapan öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu