Ekonomi

Emeklilik yaşına takılanların dikkatine! EYT’de hesaplar değişti: İşte ilk maaş tarihi

AK Parti Kümelenme Başkan Yardımcısı Mustafa Elitaş, siyasi partilerin mutabakatı ile TBMM’nin çalışmalarına 28 Şubat’a kadar ara verilmesine karar verildiğini açıkladı. Elitaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Milletvekillerimizin büyük çoğunluğunun deprem bölgesinde olması nedeniyle, TBMM’nin çalışmalarına 28 Şubat 2023 tarihine kadar ara verilmesi kararlaştırılmıştır. siyasi partiler Geçmiş olsun Türkiyem”.

EYT’ye ne oldu?

AK Parti’de yapılan toplantılarda bazı kadrolar EYT’nin ertelenmesi için önerilerde bulunurken, bazı kadroların buradan dönemeyeceklerini dile getirdiği öğrenildi. Hürriyet gazetesinin haberine göre; 28 Şubat’ta açılması planlanan Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nun çalışmalarına önce Türkiye Arkeoloji ve Kültür Varlıkları Vakfı Kanun teklifi, yapılanması ve ardından EYT yönetmeliği görüşülerek başlanması planlanıyor.

EYT’de değişen hesaplar: İlk maaş için yeni tarih

EYT normalde şubatta yasalaşıyordu ve vatandaşların ilk maaşlarını martta almaları planlanıyordu. Ancak deprem felaketi nedeniyle Meclis çalışmalarının yumuşamasının ardından gözler EYT üyelerinin maaşlarını ne zaman alacaklarına çevrildi. Hürriyet’e konuşan AK Parti kurmayları, “Normalde mart ayında çekilirdi ama deprem nedeniyle süreç sekteye uğradı” diyerek, “EYT ertelenmeyecek, çıkacak. Nisan ayı için çözüm düşünülür, Mart’ta ödenmez, Nisan’a kalır. Mart ayında Genel Kurul’a geleceğini değerlendiriyoruz” dedi.

agacorenhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu