Ekonomi

Eskişehir’de 3 katlı apartmanın büyük bölümü çöktü

Şirintepe Mahallesi Kocadağ Sokak’ta inşaat halindeki bir binanın henüz belirlenemeyen nedenle çökmesi üzerine bölgeye polis ve belediye ekipleri sevk edildi.

Ekipler, 10 kişilik 4 ailenin yaşadığı binanın, bölgeye inşaat yapan müteahhit firmanın ihbarı üzerine dün boşaltıldığını tespit etti.

Dairenin enkazının kaldırılması için belediye tarafından yönlendirilen şirket, iş makineleriyle çalışmaya başlarken, eşyaları yığınların altında kalan bazı sakinlerin gözyaşı döktüğü görüldü.

Çöken binanın yanındaki kız öğrenci yurdunun bahçesine molozların düşmesi sonucu bazı camlar hasar gördü.

“Hepimiz Gittik”

Apartmanın 3’üncü katında oturan Talha Bayar, gazetecilere yaptığı açıklamada, 5 ay önce çevredeki evlerin yeni bina üretimi için yıkıldığını söyledi.

Binaların yanında bir hafta önce inşaatın başladığını anlatan Bayar, şöyle konuştu:

“Bugün beton döküldü. Düne kadar evde kalabileceğimiz söylendi. Dün evdeki çökme nedeniyle binayı terk etmemiz söylendi. 5 ay önce evi yıktığında bu arkadaş da balkonumuzu yıktı, aynı anda yapı kontrolü geldi.

Kayıt tutuldu. ‘Burası üç gün içinde yapılacak’ dedi ama yapılmadı. Daha sonra takviye yapacağını söyledi. Bizden 12 bin lira istedi. Daha sonra ‘Belediyede akrabalarım, arkadaşlarım var’ dedi. İstersem bu evi boşalttırırım’ diye tehdit etti. Şu an gördüğünüz gibi evimiz tamamen yıkıldı. Her şeyimiz gitti. Anılarımız, her şeyimiz…

Babam da kanser hastası hastanede adamın acısı ikiye katlandı. Şu anda çok kötü durumdayız. yapılmasını istiyorum Herkes perişan halde ağlıyor. Tüm anılarım, her şey bu konuttaydı, her şey gitti.”

Yıkılan apartmanda oturan Meral Selvi de binalarının iki yanında yeni inşaatlara başlandığını belirtti.

İnşaata beton döküldüğünü anlatan Selvi, “Beton döküldükten sonra çıtırtı sesi geldi. O sırada evdeydik. Çatırtı sesi gelince zil çaldı. Biri ‘Dökülüyor’ dedi. binanızın.’ Dışarı çıktık baktık sonra müteahhite haber verdik.’Güçlendirelim sonra atalım’ dedi.Betonu attılar.Şu an elimde bir şey yok.” terimini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu