Haber

Yalova’da Sektör İşbirliği Toplantısı Yapıldı

Yalova Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB), sektör temsilcileri ve ara eleman yetiştiren okul yöneticilerinin katılımıyla “Sektörel İşbirliği Toplantısı” düzenlendi.

Yalova Valisi Hülya Kaya, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Yalova’nın büyüyerek sınırlarını aştığını, mevcut meslek liselerinin yapılanmasını yeniden ele almak istediklerini belirtti.

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali Karagöz, mesleki ve teknik eğitimde her yıl 200 binin üzerinde mezunun sektörle buluşmasını sağlamak amacıyla düzenlenen toplantıların değerli olduğunu anlattı.

Genel Müdürlük olarak 3 bin 400’ün üzerinde okulla faaliyet gösterdiklerini ve ortaöğretim düzeyinde 1 milyon 600 binin üzerinde öğrenciye sahip olduklarını belirten Karagöz, şöyle konuştu:

“Toplam 130 bin öğretmenle faaliyet gösteriyoruz. Meslek okullarında 1 milyonun üzerinde öğrencimiz var. Her yıl 200 binin üzerinde mezun veriyoruz. Hepsini dahil ettiğimizde mesleki ve teknik eğitimde okuyan öğrenci sayısı birbirine yakın. 2,5 milyon. Öte yandan baktığımızda yıllık 200 binin üzerinde mezun veriyoruz, mezunlar branşın ihtiyacını karşılamıyor, burada sanayicilerimiz, yatırımcılarımız, girişimcilerimiz ve iş adamlarımız ciddi bir paya sahip olduklarını söylüyorlar. Yetişmiş personel sorunu. Yatırım yapmak isteyen birçok sanayicimiz bu nedenle yatırımlarını bile askıya alıyor. Farklı işgücü arayışına girmek zorunda kalıyorlar. O zaman bir şeyler ters gidiyor. “Mezunların iş hayatına geçişinde arzu edilen güçlü ilgi, istenilen düzeyde değil. Bu soruların cevabını sizlerle birlikte arıyoruz.”

Konuşmaların ardından sanayi dairesi temsilcileri de orta personel bulmada yaşadıkları zorlukları ve çözüm önerilerini anlatma fırsatı buldu.

Toplantıya İMES OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel, şube temsilcileri ve eğitimciler katıldı.

cine-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu