Haber

Başkan Altay, Altınekin’e İtfaiye İstasyonunun Açılışını Yaptı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Altınekin’de ilçe halkıyla buluşarak Büyükşehir Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı İtfaiye İstasyonu’nun açılışını yaptı. Önder Altay, Konya İtfaiyesinin Türkiye’nin en değerli itfaiye teşkilatlarından biri olduğunu belirterek, “Ekipman ve araç anlamında organizasyonumuzu yeniliyoruz. Bir yandan da çok güzel itfaiye binaları hazırlıyoruz. “Bu bina, görev başındaki arkadaşlarımıza haftanın 365 günü 24 saat olaylara hızlı müdahale etme imkanı sağlayacak” dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Altınekin’i ziyaret ederek, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan itfaiye istasyonunun açılışını yaptı.

Açılışta konuşan Altınekin Belediye Başkanı Muharrem Dere, “Bu bina gerçekten Altınekin’e çok yakıştı. Çok muhtaç durumdaydı. “Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

ALTINEKİN İLÇE VALİSİ MERT, LİDER ALTAY’A TEŞEKKÜR EDİYOR

Altınekin Kaymakamı Yasin Mert, Altınekin’e inşa edilen itfaiye istasyonunun çok değerli bir hizmet olduğunu belirterek, “Altınekin’e inşa edilen itfaiye teşkilatı görevini layıkıyla yerine getirecek, birçok hayat kurtaracak ve insanları sevdiklerine kavuşturacaktır. Başta Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. “Ülkemize, milletimize ve Altınekin’e hayırlı olsun” dedi.

“KONYA İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜNÜN UZUN BİR GEÇMİŞİ VAR”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, ilçelerin standartlarını yükseltmek için çalıştıklarını vurgulayarak şunları söyledi:

“Bu anlamda böylesine güzel bir itfaiye istasyonunun yapılıyor olması çok değerli ve kıymetli. İtfaiye herkesin ihtiyaç duymayacağını umduğumuz ancak ihtiyaç duyulduğunda gücü, teknik kapasitesi ve personeliyle olaylara müdahale edecek bir kuruluştur. Konya İtfaiyesi Türkiye’nin en değerli itfaiye teşkilatlarından biridir. Çünkü 42 bin kilometrekarelik alanda birçok noktada faaliyet gösteriyoruz. Ayrıca Konya İtfaiyesi, TİKA ile birlikte dünya çapında birçok itfaiye teşkilatına eğitim veren bir kuruluştur. Uzun bir geçmişi var. Bunu özellikle belirtmek isterim. Bildiğiniz gibi 6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizin 11 ilinde büyük bir felaket yaşadık ve Hatay’da görev başındaydık. İtfaiyemizle birlikte Hatay’a doğru yola çıktık. Saat 14.30’da Hatay’a gelen ilk itfaiye grubu ise Konya İtfaiyesi oldu ve 168 vatandaşımızı enkaz altından canlı olarak kurtarmayı başardık.”

ALTINEKİN İHTİYACI OLAN HİZMETLERİ TEK TEK ALDI

İtfaiyenin yanı sıra ilçeye de çeşitli hizmetler verdiklerini hatırlatan Önder Altay, “Ekipman ve araç anlamında teşkilatımızı yeniliyor, yeni itfaiyeci arkadaşlarımızı memuriyete başlatıyoruz. Bir yandan da çok güzel itfaiye binaları hazırlıyoruz. Özellikle kış aylarında bu tür kapalı alanlar olmasaydı itfaiyenin su depolarını boşaltıp, yangın durumunda tekrar doldurmakla çok zaman kaybederdik. Bu bina hem görev başındaki arkadaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir alan sağlayacak hem de araçlarımızın 365 gün 24 saat olaylara hızlı müdahale edebilmesine olanak sağlayacak. Ayrıca bu bölge Altınekin’in yeni çekim merkezi oldu. TOKİ konutları Altınekinimize çok yakışan, belediye başkanımızın yaptırdığı otel, hemen karşısına da şehir konağının yapım sürecini başlattık. “Hanımlarımıza ait yüzme havuzu, spor salonları ve KOMEK’in yer aldığı şehir konağımızı da Altınekin’e kazandıracağız” dedi.

“SİZLERİ HAYAL KIRMAMAK İÇİN GECE GÜNÜ ÇALIŞIYORUZ”

Başkan Altay, çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ederek, “Biz bu çalışmaları yaparken en büyük destekçilerimiz, planlamacılarımız, ilçe belediye başkanlarımız ve ilçe teşkilatlarımızdır. 10 yıldır birlikte çalıştığımız Başkanımız Muharrem Dere’ye teşekkür ediyorum. Altınekin’e çok önemli hizmetlerde bulundu. Şu an itibariyle Cumhur İttifakının adayları olarak buradayız. “İnşallah Agah hocamızla birlikte Altınekin’e birçok hizmet yapacağız” dedi.

ALTNEKİN İTFAİYE MERKEZİ DUALARLA AÇILDI

Programa AK Parti Konya İl İdare Meclisi Üyeleri Yaşar Esaslı ve Emin Gül, Millet İttifakı Altınekin Belediye Başkanı Adayı Agah Yılmaz, AK Parti Altınekin İlçe Başkanı Mustafa Ersoy ve MHP Altınekin İlçe Başkanı Kamil Temel de katıldı. Konuşmaların ardından Altınekin İtfaiye İstasyonu dualarla açıldı. Tamamlandı.

BELEDİYE BAŞKANI ALTAY, DEDELER MAHALLESİNDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU

Altınekin AK Parti Seçim Uyum Merkezi’nin de açılışını yapan Önder Altay, ilçe esnafına da kolaylıklar diledi. Önder Altay son olarak ilçeye bağlı Dedeler Mahallesi’ni ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet ederek görüş ve önerilerini dinledi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

buyukorhan-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu