Haber

Putin: “Uluslararası terör örgütleri Afganistan’daki faaliyetlerini artırıyor”

Rusya Devlet Lideri Vladimir Putin, ABD ordusunun çekilmesinin ardından Afganistan’daki durumun daha iyiye gitmediğini belirterek, “Uluslararası terör örgütleri Afganistan’daki faaliyetlerini artırıyor. Potansiyelini artıran El Kaide de dahil.” söz konusu.

Putin, başkent Moskova’da çeşitli ülke güvenlik birimlerinin temsilcileriyle düzenlediği Afganistan konulu toplantıda konuştu.

Dünyada birçok çatışma olduğunu anlatan Putin, “Bunun farkındayız ama bu Afganistan’daki durumun önemini azaltmıyor. (Afganistan) Bizim için her zaman önemliydi, bugün iki kat daha önemli. çünkü güney sınırlarımızda daha fazla gerilim noktası istemiyoruz.” dedi.

Afganistan’daki durumun düzelmediğini vurgulayan Putin, “ABD ordusunun çekilmesinden sonra maalesef Afganistan’daki durum düzelmedi. Uluslararası terör örgütleri Afganistan’daki faaliyetlerini artırıyor. potansiyel.” sözlerini kullandı.

Bazı ülkelerin uluslararası terörle mücadele ilişkisini kullanarak Afganistan’daki varlıklarını artırmaya çalıştıklarına dikkati çeken Putin, şunları kaydetti:

“Afganistan’da da insani durum kötüye gidiyor, yaklaşık 4 milyon insanın insani yardıma ihtiyacı var. Uyuşturucu ticareti de büyüyor ve ne yazık ki ekili alanlar artıyor. Küresel pazardaki afyonun yüzde 80’inin Afgan menşeili olduğunu düşünüyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu